Животът на Мигел де Сервантес и Уилям Шекспир на сцена в София

0
0

На сцената на Институт Сервантес – София след броени дни ще можем да видим премиерата на „Сервантес, Шекспир и Антон”. Постановката е част от репертоара на Общински театър „Любомир Кабакчиев – Казанлък, но премиерата ще се състои в столицата на 13 януари (петък) от 19 ч. Билети можете да закупите от Институт „Сервантес”.

Постановката е втора част от поредицата интерактивни образователни представления на Общински театър – Казанлък. През октомври миналата година се състоя премиерата на „Кръгът“ – спектакъл посветен на кръга „Мисъл“, отново в постановка на Стефан Прохоров. Целта на тази поредица е да открива нови връзки между институционалния театър и младежката публика в града и не само.

„Сервантес, Шекспир и Антон“ е пиеса за живота на Мигел де Сервантес и Уилям Шекспир. В него се търсят връзките между обикновения човек и великите автори. Те ще се завърнат от отвъдното, за да… поговорим. Внимание – те не са това, което четем. Представлението е опит да преосмислим връзката си не просто с големите автори като личности, но и необходимостта си от тази връзка. От кое имаме повече нужда – от Сервантес или от „Дон Кихот“?

Интерактивната постановка е по текст на Стефан Прохоров и Мартина Новакова. Режисьор – Стефан Прохоров, сценографията и костюмите са на Кети Маринова, а музиката на Георги Атанасов – Minstrell и Илко Биров. В актьорския състав влизат Благовеста Митева, Ивайло Драганов и Петър Петров.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here