Жени, лишени от свобода, представиха театрална постановка по Талев

1
0

Дамите от затвора в Сливен представиха театрална постановка по романа на Димитър Талев ”Железният светилник”. Културното събитие се проведе в залата на Военен клуб – Сливен. Самодейният състав на лишени от свобода жени игра представлението с благотворителна цел. То беше организирано от Средно общообразователно училище „Аргира Жечкова“ – Сливен.

„Заслугите са и на двата екипа- твърдяха участници в организацията на събитието преди началото на постановката – Това, което ще видите, е резултат на много и постоянна работа.”

Зрители на спектакъла споделят, че постановката е била истинска и с много чувство, все едно артистите на сцената забравиха, че играят театър. „С такава лекота се справиха с предизвикателството да бъдеш пред публика“, разказва за постановката журналист от new.sliven.net.

Залата е била пълна и това е достатъчна причина за удовлетвореност от добре свършената работа на екипите към затвора и училището. Обществен експеримент или не, резултат е  повече от положителен. А ефектът е добър и върху изпълнителите, и върху крайният потребител- публиката.

Източник: new.sliven.net

Comments are closed.