„ЖАР Tеатър“ на 22

1
0

21 май е денят на Св.Св. Константин и Елена и празник на нестинарите, на който огненият театър „ЖАР Театър“ ще отбележи своя 22-ри рожден ден. Празникът ще бъде открит от международната трупа артисти от България, Франция, Испания, Португалия и Северна Ирландия с тазгодишния им летен проект „КАРНАВАЛ-ПАРК“ в парка Заимов.

Началото е в 18:00 ч с карнавална лаборатория, която ще продължи до 19:30 и огнен хепънинг от 20.00 до 21.00 ч. След това „ЖАР Театър“ ще представи кратка програма и своите проекти на чаша вино в двора на ОКИ Дом на културата „Средец“. Подготвена е и фотоизложба, на която ще видите най-харесваните снимки на над 20 млади фотографи, включили се във конкурса „Паметта на огъня“.

Чуждестранни участници в „ЖАР театър-изкуство-култура“  по програма Еразъм ще споделят своите впечатления и идеи. А създателите и вдъхновители на театъра – Елена Пап и Пламен Радев ще разкрият някои от бъдещите си планове.

Преди 5 години „ЖАР Театър“ представи първия български огнено-театрален спектакъл – „ОГНЕНИ МИСТЕРИИ“. Последваха продукциите „ОГНЕНИЯТ ЗМЕЙ“, “IGNIS“, „СЕРДИРИКОН“ и „ПАМЕТТА НА ОГЪНЯ“, което ги утвърди като водещ български огнен театър.

Съвсем скоро очаквайте и нашето интервю с Пламен Радев.

Comments are closed.