Започна подготовката за традиционния 36-часов кино и театрален маратон в НАТФИЗ

0
0

Всяка година преди лятото да почука на вратата, НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” изпраща своите завършващи възпитаници с двудневен празник на изкуствата. Целта на 36 часовият маратон е да срещне студентите с публиката – Академията отваря врати за всички и с огромна енергия представя какво ново й се е случило през годината в ограниченото време на един уикенд.

Театралният маратон в НАТФИЗ през 2015

Подготовката за тазгодишното издание, което ще се проведе на 14-ти и 15-ти май 2016 г., вече тече с пълна сила и една от добрите новини е, че Маратонът се завръща към оригиналния си формат и отново ще има представления и прожекции и през нощта – основна част от чара на цялото събитие. В същото време ще протече и честването на 70 години от основаването на Академична библиотека и архив НАТФИЗ, което ще бъде отбелязано от организаторите на Маратона със специална изложба.

В момента програмата се запълва активно и очакванията на Студентски съвет – основен организатор на 36-часовия кино и театрален маратон, са да представят около 30 представления и открити часове на сцените на Учебен куклен театър и Учебен драматичен театър, както и филми на сегашни и бивши възпитаници на Академията, които ще бъдат излъчени в Учебната кинозала.  А на нас – зрителите, ни остава да се приготвим за този сън в лятна нощ.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here