Започна международният куклено-театрален фестивал „ПИЕРО“

0
0

Международният куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро“ стартира своята програма от 24 до 29-ти септември в Стара Загора.  Започва да се провежда от 2000г. и става емблематичен за съвременното куклено изкуство в България. За своето девето издание в града на липите фестивалът получи признание за качество, успех и влияние на местно, национално и международно ниво от Международното жури на платформата EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) като носител на знака EFFE label 2015-2016.

Тази година програмата отново ще бъде разнообразна и освен български и чуждестранни пиеси ще видим семинари, изложби, лекции, арт борса, улично изкуство. Артистите на фестивала са гости от Любляна, Барселона, Букурещ, София, Банска Бистрица, Будапеща, Анкара, Варна, Бургас, Пловдив, Гданск, САЩ, Канада и разбира се Стара Загора.

Представленията може да гледате в Драматичния театър, Операта или Кукления театър, който е на водещо място в класацията на куклените театри в България. С няколко награди Grand prix от международни фестивали, награди ИКАР 2015, „Любимец 13“ и награда „Стара Загора“ за постижения в развитието на духовния живот в града.

Пълната програма на фестивала може да видите тук.