Започна фестивалът „Време“ във Враца

0
0

Днес в гр. Враца стартира международният театрален фестивал „Време“. На XVI-тото му издание гости  от Италия, Иран, Сърбия, Чехия, Италия, Полша, Литва, Индия, Румъния, Хърватска, Украйна, Грузия, Норвегия, Босна и Херцеговина, Египет, Латвия и Камерун заедно с творци от България ще ни представят своето изкуство на сцената на Младежкия дом. От 12 до 16 юни програмата е плътно запълнена с представления, уъркшопи, изложби и партита.

Над 400 участници от 18 държави и техни посланици минаха с пищно шествие от Младежкия дом до площад „Македония“. В летния амфитеатър се проведе церемонията по официалното откриване на фестивала от неговия патрон – Маргарита Попова, последвана от концерт на група „АКАГА“. След него всички гости и жители на града ще станат свидетели на уникално лазерно пиротехническо шоу.

Организатори са театрална група „ТЕМП“, сдружение „ТЕМП арт“ и Младежкият дом със съдействието на община Враца. Благодарение на тях фестивалът поддържа дълги години своя авторитет и традиции заедно с разнообразен и вълнуващ репертоар.