Закриваме DOMA Art Fest: NORDICA

0
0

Надали ви е убягнал фактът, че през последните 3 седмици по улиците на София се усещаше засилено нордическо присъствие. Изкуството на Севера навлезе в ежедневието ни чрез редица пърформанси, изложби, инсталации и дискусии по време на фестивала НОРДИКА, организиран от фондация ДОМА Арт.

За трета поредна година екипът на ДОМА АРТ с дон-кихотовски устрем ни доведе на крака цяла плеяда от съвременни артисти и творци от друга държава (в случая цял регион!), за да разшири кръгозора ни отвъд предела на стандартното и очакваното.

Тази вечер закриваме фестивала като заедно с това отбелязваме и Лятното слънцестоене, един от най-значимите празници на Нордския регион. На зелените площи около бившия Хладилен завод Мраз ще има традиционното за Нордския регион състезание с чували, а точно в 21 часа ритуално ще бъде запалено огромно дървено фалическо чучело, точно както са го правили викингите!

В допълнение към това ще има вкусни нордски ястия, приготвени по традиционната за празника рецепта, и бира БЯЛ ЩЪРК (все пак събитието е част от инициативата БЕЛИ НОЩИ). Теренът е отворен за всички, които обичат игрите, затова взимайте смело любимите си бордови игри, хвърчила, водни пистолети и всичко, което имате под ръка.

Със северни ритми ще ни завладеят Djobri, Famme Fatale Project и Silence of the Lamps.

Не забравяйте да съобразите дрес кода – всички в бяло 😉