За житейските „Бягства” в Театър Азарян

0
0

Както вече споделихме, „Бягства” е новата вълнуваща премиера в Театър Азарян. Спектакълът разказва за страха на човека от самия себе си, от съвременния свят, от загубата на същността, търсейки я не в нас, а в някого другиго.

На пресконференция преди премиерата бе представен целият екип на „Бягства”. Режисьор и автор на текста е Веселка Кунчева, сценограф – Мариета Голомехова, хореограф – Явор Кунчев, изпълнителен продуцент – Красимира Кръстева. В главните роли влизат актрисите Милица Гладнишка и Полина Христова.

Сценографията е много определяща за постановката. Действието в „Бягства” се развива сред множество преплетени патерици. „Те са знак за осакатяването на човека днес“,  споделя сценографът Мариета Голомехова.

Бягства

В представянето на премиерния спектакъл  драматургът и писател Яна Борисова изброи причините за избора  „Бягства” да се играе на сцената на театър „Азарян”. От най-голямо значение са добрият театрален колектив и „проектът, който вълнува”. Тя определя спектакъла като провокиращ, действащ на всички сетива, стигащ до всеки един човек, до личната му, интимна същност. Интересен е фактът, че и двете актриси са познати на родната публиката предимно с участията си в реалити формати, но тук те се появяватв ново амплоа.

Режисьорът Веселка Кунчева сподели, че в процеса се изгражда цялостта на представлението – „първо действието, после текста”. Също така музикалното решение Милица Гладнишка да пее на живо се е родило в хода на репетициите.

Любителите на театъра могат да се насладят на авторския спектакъл „Бягства”, който ще се изиграе за пръв път пред зрители на сцена ”Азарян” на 19 декември  от 19.30 часа и  на 20 декември от 18:00 часа. Билетите вече са в продажба и могат да бъдат закупени от билетния център на НДК.