За стотен път извършваме „Полет над кукувиче гнездо“

0
0

На 16-ти май на сцената на Народен театър „Иван Вазов“ ще видите стотното представление на „Полет над кукувиче гнездо“ от Кен Киси. По повода билетите за спектакъла на Александър Морфов ще бъдат с промоционалната цена от 10лв.

Представлението е сред шедьоврите в Народния театър и през годините е гледано от повече от 70 000 зрителя. Иван Бърнев е отличен с ИКАР 2011 и АСКЕЕР 20011 за поддържаща мъжка роля за ролята си на Били Бибит, а  режисурата на Александър Морфов заслужи номинация за АСКЕЕР 2011.

Споделяме ви и отзивите от откриването на театралния фестивал в Скопие, когато родният „Полет“ остави публика и жури стъписани и възторгнати:

„Да бъдеш свидетел на събитието – „Полет над кукувиче гнездо” на театър „Иван Вазов” от България в рамките на първия МНТ-ФЕСТ, действително беше наслада, рядка възможност и преживяване, което се доближава до катарзис. Повече от внушително беше да се види как актьорският заряд се запазва, колко силна е актьорската енергия, как интровертно-екстровертната игра на лудостта се направлява от актьорския талант така, че да докосне всяка емоционална струна в душата на зрителя… „

С 25-те актьори на сцената, сложната сценография и сцени, които не се откриват в романа на Киси, спектакълът продължава да предизвиква нестихващ интерес в София.