Екипът на LoveTheater

mirena1

Мирена Керезова е инициаторът на проекта lovetheater.bg.

Мирена се среща отблизо с театъра преди повече от 7 години в Младежка театрална студия „Сцена 99″, Стара Загора. Тогава тя открива, че сцената е най-голямата ѝ любов. Там се запознава с някои от най-важните хора в нейния живот, научава много за себе си, но най-вече заобичва магията на театъра.

Мирена учи магистратура Реклама и бранд мениджмънт в НБУ. Бакалавърската си степен завършва в СУ “Св. Климент Охридски”, специалност Връзки с обществеността. Завършила е Икономика и мениджмънт в Търговска гимназия “Княз Симеон Търновски”, Стара Загора. От началото на 2014 г. работи като PR консултант в PRoPR Агенция, където среща Александър Кръстев, основателят на „Аз чета“, който вдъхновява идеята за LoveTheater.bg и помага за нейното реализиране.

 

Деница ДимитроваДеница Димитрова е студент специалност Връзки с обществеността в СУ “Св. Климент Охридски”. В момента работи като PR на Театър „Българска Армия“.

В годините на тийнейджърското съзряване, объркване и лутане, както самата тя определя този момент от живота си, Деница попада в МТС „Сцена 99″. Това е островчето, което я спасява от реалността. Тогава тя се запозна с Мирена и Никея. Към момента продължава да се занимава непрофесионално с театър в студията на Петър Върбанов „Игра“.

 

 

 

 

Калина Дамянова е завършила Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в град Пазарджик. Вече трета година е студент специалност Бизнес информатика и комуникации в София.

Там любовта й към изкуството я среща с късчетата душа на големия град – светлините, уличните музиканти, продавачите на цветя, стотиците разминаващи се души, голямите разстояния. Оказва се обаче, че само мигът на един клик я дели от магичната отвара със съставки Театър и Литература.

Любовният елексир LoveTheater.bg държи творческият ѝ ентусиазъм високо в небесата и в същото време е седнала удобно на мястото си в театралната зала. Чака с нетърпение всяка случка от Живота на Сцената, и всяка Сцена в Живота.

 

Мина

Мина Такова е родена през 1994г. в красивия Пловдив. След като завършва Руска езикова гимназия с испански език се премества да учи в София. От 2017г. е дипломиран бакалавър, специалност експерт „Връзки с обществеността“,  във Факултета по журналистика към Софийски университет,  а от есента на същата година записва магистратура „Мениджмънт в сценичните изкуства“ в НАТФИЗ.

Тя определя театърът като начин на живот, вдъхновение и велика любов. Отскоро е в Испания, където за няколко месеца ще се запознае с тайните на режисьорската школа на Кралската Академия в Мадрид (RESAD). Обича да експериментира и твори…скоро и като режисьор.

Работила е в няколко театъра, но най-вече свързва себе си с Народния театър „Иван Вазов“, където близо три години е разпоредил и помага в най-различни проекти. Освен това от няколко години е част от организацията на Международния есенен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“.

Мина става част от екипа на LoveТheater.bg след като печели конкурса „Театър, любов моя”. С прочувствено си есе впечталява журито и оттогава пише ревюта за сайта под псевдоним Маргарита. Вдъхновението идва от Булгаковия роман “Майстора и Маргарита”.

 

ГОСТ АВТОРИ:

ВенетаВенета Ангелкова има повече от 10 години практически опит в организирането и изпълнението на български и европейски проекти в областта на медиите, образованието, междукултурните отношения и културата. Дългогодишната й работа с международни донорски организации, опит с фондонабиране и отчетност на средства и помага в ръководенето на проектите за сайта.

Тя е била лидер на екипи от експерти с фокус върху контрол на качеството, ефективно разпределение на ресурсите, комуникация с клиенти и подизпълнители. Била е автор и редактор на издания в областта на културологичните изследвания и медийния пазар.

 

никея1Никея Петрова се сблъсква с театъра преди десетина години, а от 3 години иска да го превърне и в своя професия. Учи Драматургия в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, но не само това я привлича към сцената.

Интересува се от всеки аспект на създаването на едно представление и с радост би се занимавала с режисура, сценография, хореография, осветление, изграждане на образ и т.н. “За щастие не съм толкова талантлива”, казва тя, и това ѝ помага да се възхищава и да цени труда на другите.

Никея се присъединява към екипа на lovetheater.bg през ноември 2014.

 

Йоанна ТемлковаЙоанна Темелкова e актриса, завършва Актьорско майсторство за драматичен театър  в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ през 2009 г. в класа на проф. Пламен Марков. Работила е в ДТ “Адриана Будевска” – град Бургас, а от 2011 г. играе в Театър “София”. В момента завършва магистърската си степен по Изкуства и съвременност XX-XXI в. в СУ “Св. Климент Охридски”.

Отдала е целия си живот на театъра и любовта си към него. Обожава да пише, да се рови в на пръв поглед простите неща и да ги превръща в съществено важни. Вълнува се от конфликтните зони в театъра, от всеотдайността на артиста, поставен в ситуация на оцеляване, от необходимостта на човека да прекрачи прага на театралния салон.

 

D_G

Деница Грудева се влюбва в театъра, познавайки го само от зрителската седалка. Но желанието да го опознае през опита на докосналите се до това изкуство, я вдъхновява да се присъедини към екипа на LoveTheater.bg.

Деница е последна година студент специалност Връзки с обществеността в СУ “Св. Климент Охридски”. Завършила е Езиковата гимназия в гр. Кърджали с немски и английски език. Насочва развитието си в сферата на графичния дизайн и рекламата. Среща Мирена в университета и от тогава двете споделят голямо приятелство и общи интереси.

 

 

НукетНукет Данаджиева е завършила Гимназия с преподаване на чужди езици с английски и немски език в град Кърджали. Сега е студент втори курс в специалност Логопедия в СУ „Климент Охридски”.

Страстта към театъра и тази бърканица от емоции, които бушуват в нея, се разпалва още в ученическите ѝ години с посещение на редките театрални постановки в Кърджали. Още тогава и се иска да „случва“ за да подобри ситуацията с българския театър, особено в по-малките градове. Животът в София и приятелсвото ѝ от детството си с Деница Грудева са катализатор за този „театрален глад”. „Love Theater, Мирена и останалите страхотни момичета от екипа са съдба, за която съм безкрайно благодарна“, споделя Нукет за работата си в сайта