„За любовта и всичко останало“ премиерно за София в Младежки театър

0
0

Моноспектакълът „За любовта и всичко останало“ ще се играе за пръв път на софийска сцена в Младежки театър „Николай Бинев“ на 20 октомври от 19:00 ч.

Спектакълът е абсурдна изповед на един неузрял хедонист, който се бори ежедневно за правото на любов и с ужаса от самотата. В размислите му ще чуем какво мисли за семейството, влюбването, правото на щастие, човешките дефекти, зависимостта от алкохола и най-вече – голямата любовна история. След дългогодишни опити да разбере какво е любовта и защо тя винаги му се изплъзва, героят открива по болезнен начин, че може би причината е в него и нещо трябва да се промени. Разбира че трябва да промени себе си.

„За любовта и всичко останало“ е първият текст за моноспектакъл на Яна Борисова, написан специално за Иван Тодоров. Той споделя, че с режисьора Вежен Велчовски са работили много внимателно, за да може двете линии – на „написаното” и на „изреченото”, да не са паралелни пространства, без пресечна точка. „Работихме много концентрирано и освен, че ме преведе през този не лек процес, той ми помогна да освободя в себе си достатъчно място, където героят да влезе, без аз да изчезна изцяло.“, допълва Иван.

Спектакълът е посветен на щастието, което се оказа една неустойчива величина, и на чувството за хумор, което ни спасява в останалото време. Как ще се преплетат двете величини, може да видим на 20 октомври.

Екип:

Автор: Яна Борисова
Режисьор: Вежен Велчовски
Композитор: Милен Кукошаров
Сценография и костюми: Кирил Наумов
Участват: Иван Тодоров