Яна Титова създава филм за незрящия журналист Йордан Георгиев

1
0

Освен като актриса, Яна Титова показва безспорна дарба и от другата страна на камерата. Новият ѝ режисьорски проект се нарича „88 MHz“ и е посветен на незрящия театрален журналист Йордан Георгиев.

Данчо е възпитаник на Софийския университет, където завършва Право и Журналистика, а в последствие придобива и магистърска степен по Литература, Кино и Визуални изкуства. Преди 7 години стартира по Радио „Алма Матер“ театралното предаване „Без маски“, което води и до днес. Гостували са му водещи актьори, режисьори и драматурзи, привлечени от неговата неподправеност и искрена любов към театъра. Част от проведените от него интервюта намират място в книгата „Без маски“, излязла през 2014 год. под редакцията на Боян Папазов. В момента пише втора книга.

Филмът, разказващ историята на Данчо, е вече заснет. Екипът обаче среща трудности с финализирането на проекта. Няма как да се прескочат обработката на огромното количество заснет материал, цветните и звукови корекции и добавянето на субтитри. Това е обвързано със средства, с каквито скромният екип от трима души не разполага. Тяхната кауза, публикувана в платформата Indiegogo, набира скорост. Ако имате желание да се включите в завършването на филма, може да подкрепите екипа тук. Ако не можете да помогнете финансово, сподели тази новина, за да достигне до повече хора.

Трябва да поясним, че част от средствата ще бъдат използвани за входните такси, които фестивалите имат за участие. Убедени сме, че историята на Йордан ще ги отвее или поне ще им обере наградите, а затова можем да помогнем всички.

Comments are closed.