Какво се случи на XIII-то откриване на „Софийски театрален салон“

0
0

В Театър Азарян бе даден стартът на тазгодишното издание на Софийски театрален салон на 18 март. За 13-ти път със своите събития той бавно ще разпъва червения килим, който ще спре точно на 27 март – връчването на наградите „Икар“. След официалната церемония зрителите бяха въвлечени в чудна приказка с представлението „Кралят Елен“.

KralyatElenПрезидентът на Република България Румен Радев, заедно със своята дъщеря Дарина, министърът на културата Боил Банов и заместник-кметът на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов, аплодираха на крака артистите от вдъхновяващия спектакъл на младата Анастасия Събева. След бурните овации президентското семейство не скри вълнението си и приятната изненада от работата на младите театрали, поздрави целия екип за усилията и пожела “На добър час!” на Христо Мутафчиев и на екипа на Съюза на артистите в предстоящите събития на Салона.

STZRadevi3
фотограф: Христо Христов

Министърът на културата Боил Банов благодари на Христо Мутафчиев, на неговия екип и на ръководството на НДК за решението Софийският театрален салон да бъде открит в Театър “Азарян”. „Аз го чета като ясен, дебело подчертан знак, че Националният дворец на културата ще продължи устойчиво да развива политики изцяло в областта на българските изкуства”, отбеляза министърът и допълни, че „Софийски театрален салон се превърна в празник за всички нас, ние го очакваме всяка година, сигурен съм, че ще имаме възможност да видим много интересни спектакли”.

STZBBanov
фотографи: Христо Христов, Орлин Огнянов

На свой ред Тодор Чобанов, зам-кмет на Столична община, отбеляза, че е логично именно в НДК „в сградата на Председателството, където се случват толкова важни неща, да направим това издание на Софийски театрален салон. Един велик български актьор, който за съжаление вече не е сред нас, изпя на шега „София, моя малък Лондон”. Благодарение на подобни събития София се превръща в един голям Лондон, в един голям Бродуей”, каза още Чобанов.

STShall
фотограф: Христо Христов

На събитието присъстваха още редица вдъхновяващи и вдъхновени гости. Ние пристъпихме прага на Театър Азарян към предстоящата нощ с усмивка на лице и очакващи утрото от новия ден от Софийски театрален салон 2018. На добър час!

Програмата за цялото издание може да откриете тук.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here