Второ издание на “Чети с мен” ще зарадва любителите на книгите

0
0

Инициативата, която доказва, че четенето не е отживелица, „Чети с мен“ ще се проведе за втори път на 6 юни (събота) от 10 ч. в Градската градина в София (на мястото на бившия мавзолей) и десетки населени места в цялата страна.

Съвсем близо до Народен театър „Иван Вазов“ от любимите си книги ще четат популярни личности – писатели, музиканти, артисти, художници, а като част от програмата в столицата ще бъде организирано ателие “Нарисувай си приказка” и специално издание на “Пощенска кутия за приказки”, както и много други активности, насочени към най-малките, подготвени от фондация “Детски книги”.

Авантюристите ще могат да се включат в литературно предизвикателство “Открий литературна София”, в рамките на което ще трябва да изпълняват различни задачи на места, свързани с книжната история на столицата. Малко по-късно любителите на косплей ще могат да се развихрят на сцената и ще влязат в ролите на техните обичани книжни персонажи в специално изработени костюми.

“Чети с мен” е Инициатива на президента на Република България Росен Плевнелиев и се организира с подкрепата на Столична община, Министерство на образованието, Асоциация “Българска книга”, Съюза на народните читалища, Българска библиотечно-информационна асоциация, фондациите “Глобални библиотеки” и “Детски книги” и сайтовете “Аз чета”, “Книголандия” и Love Theater.

Нашият екип ще бъде на събитието с любимите си книги. Очакваме ви!