Вторият рожден ден на LoveTheater.bg в подкрепа на актрисата Ива Великова

0
0

Втора поредна година любовта към театъра живее все така пламенно в сърцата на разрастващия се екип на LoveTheater.bg. Отново ще отпразнуваме своя рожден ден не само с парти, но и с кауза, каквато е и самият сайт.

След като миналата година подкрепихме Дома за ветерани на изкуството и културата в София, този януари рожденият ни ден ще бъде посветен на Ива Великова.

Коя е Ива?

14352251_10211173612762975_5747848609597106123_oРодом е от Русе, завършва през 2000 г. НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност „Актьорско майсторство за куклен театър“, в класа на Пламен Кьорленски. Веднага след това постъпва в ДКТ Пловдив. От 2013 г. работи в ДКТ Русе, където радва малки и големи с таланта си. През 2015 г. вече е назначена в ОТ „Любомир Кабакчиев”, гр. Казанлък.

Диагнозата на Ива по природа е „любов към изкуството”, но според лекарите е злокачествен тумор на сливицата. Първата операция на Ива през април 2016 г. е последвана от лъчетерапия. През септември 2016 г. е направена втора операция поради влошеното състояние. В момента Ива е на лъче- и химиотерапия.

Оказва се, че в България няма туморен маркер за този тип рак и единственият начин да се следи състоянието на Ива е чрез висок клас образна диагностика, поради което се налага често пътуване в чужбина. Предстои ходене и до турска онкологична клиника, за което ще са необходими около 5000 лв., които й е трудно да набави без помощ. Всичко това се налага, само за да се установи дали е било сполучливо лечението този път.

Какво ще направим заедно?

Бъдете ни гости и тази година. За нас ще бъде чест и изключително удоволствие да ви бъдем домакини. Ще се забавляваме от любов към театъра и от любов към живота, ще говорим и ще слушаме, за да чуем. Главно ще сбъдваме надежда, а всички ние ще имаме възможност да я дарим на една театрална душа – на Ива. Избрали сме темата на събитието да бъде „White Night“, защото бялото е символ на надеждата и светлината. Ще очакваме своите гости, облечени в бяло, на 28 януари от 20:00 ч. в клуб C2H5OH, който за пореден път е център за срещи на любителите на театъра и подкрепя нашата кауза.

Както и миналата година, ще се насладим на прекрасните вина, предоставени ни от The Balkans International Wine Competition. Вълшебните моменти ще бъдат запечатани от фотографа ни Михаил Михайлов, а графичен дизайнер на визията е Гергана Минчева. Залата на клуб C2H5OH ще бъде преобразена в темата с помощта на Party Style и 101 Балона Пловдив / 102 балона София. Самите ние ще заблестим в стилните дрехи на Ellinor.

Казват, че нещо, което се случи веднъж, може никога повече да не се случи. Но нещо, което се случва за втори път, със сигурност ще се случва и занапред. Тук е мястото да ви благодарим, скъпи читатели, любители, ентусиасти и хора, носещи страст! Вие сте нашият извор на вдъхновение и това ни зарежда всеки ден. Красиво е да срещнеш съмишленици. Не сме сами, не сте сами. Нека се срещнем на уреченото място в театрално време! Дотогава – антракт.