Втори салон на любовта и виното през януари в русенския театър

0
0

На 28 януари в русенския Драматичен театър „Сава Огнянов“ стартира вторият салон на любовта и виното. Откриването му ще се проведе от 19 часа на Голямата сцена, където ще гостува Драматичният театър „Адриана Будевска” от Бургас със „Стая 1313“ от Рей Куни. Постановката е на Богдан Петканин, с участието на Руслан Мъйнов.

Преди него обаче публиката ще има възможност да се наслади на любопитни постановки от програмата за началото на 2016 г., първата от които на 18 януари (понеделник). Това ще бъде успешно поставяната комедия „Министърът женкар“ по Ст. Л. Костов. Спектакълът е на Пламен Панев, с участието на Христо Гърбов.

На 19 януари, вторник, театър „Българска армия“ гостува с „Швейк“ от Юлий Дачев, по романа на Ярослав Хашек. Постановката е на Бина Харалмпиева, с участието на Герасим Георгиев-Геро и Валентин Танев. На следващия ден, отново на Голямата сцена и в същия час започва „Дванайсета нощ“ от Уилям Шекспир като постановката е на Петър Денчев.

На 25 януари, понеделник, от 19 часа, на Голямата сцена се играе спектакълът „Шибил“ по мотиви от едноименния разказ на Йордан Йовков. Постановката и драматизацията са на Орлин Дяков, със специалното участие на танцьори от Фолклорен танцов театър (ФТТ) „Найден Киров”.

За повече информация вижте тук.