Врачанският „Живак“ на Димитър Живков на сцената за стотен път

0
0

100 пъти излизане на сцената с един спектакъл не просто не е за подценяване, а си е за признание. Но, повярвайте ни, има защо! „Живак“ е повече от комедия. Това е житейската история на един объркан бълагарин, бягащ от родното. Целият този процес се случва под формата на лудешко препускане през бита, което може да разсмее и каменна статуя.

Премиерата на постановка на продуцентска къща Креди Арте беше на 29 май 2012 г. в Драматично-куклен театър, Враца. От тогава публиката аплодира северозападния диалект и манталитет в цяла България, а и извън нея. А авторът и единствен актьор в спектакъла Димитър Живков получи Аскеер 2013 г. за изгряваща звезда.

За да отдебележат празника, „ЖИВАК 100″ ще е много различен. Заедно с Димитър Живков на сцената ще видите Камен Воденичаров, Йорданка Стефанова, Георги Спасов, Добрина Гецова, Иван Велчев, Петър Бонев, Цвети Пеняшки, Димитър Иванов, Благовеста Митева и др. По време на спектакъла на живо ще свири Оркестър „Живак“, ще пеят Милица Гладнишка и Георги Георгиев – Антиката.

А най-голямата изненада ще направи „Живак“ „безсмърта“ постановка. По един специален начин това ще бъде първият български спектакъл със световна премиера, благодарение на www.digitaltheatre.bg.

Поради големия интерес постановката ще се играе две вечери за стотен път (в театъра всичко е възможно) на 4 и 5 декември от 19.30 ч. в салона на Сатиричния Театър.

Ние нямаме търпение за специалните изненади и се запътваме към касите на театъра. Грабвайте кърпичките за сълзите от смях и тръгвайте и Вие!