Волен Сидеров проникна в НАТФИЗ. Търси наркомани.

0
0

В последните седмици пред НАТФИЗ вече се изиграха две представления с главно действащо лице Волен Сидеров и поддържаща роля за Десислав Чуколов.  Двамата обаче потърсиха ново поле за изява, като вчера – 23.10., малко след 20:00, нахлуха в сградата на Академията. 

Народните представители неуморно се борят с разпространението на наркотици – този път сред младите театрали. Придружени от снимачен екип на АЛФА ТВ и 15 телохранители, във видимо неадекватно състояние, те разпитват студентите за неизвестно за тях лице, твърдейки, че е студент в академията. Обикаляйки аудиториите, екипът на Сидеров стига до 3-тия етаж, където час има класът на проф. Маргарита Младенова. По разкази на очевидци, двамата депутати се опитват да разбият вратата след опит на студентите да се заключат. Нахълтват със сила, започват да обиждат и да бутат второкурсниците. Сидеров напада и прилага физическо насилие върху студентка, опитала се да заснеме случващото се.

Последователността на събитията е възстановена по разкази на очевидци, голяма част от които са публикувани в социалните мрежи. През изминалата нощ във Facebook лавинообразно се появяваха коментари от страна на студентите и техните близки.

Сигурно сте чували мита за Язон и Аргонавтите. Язон впрегнал 60 достойни герои от Гърция, между които Орфей и Херкулес, в търсене на Златното руно в далечната Колхида. Същото това руно, което дава царски сили и власт на носещия го, извисявайки го спрямо всеки смъртен. И препятствията, през които преминава младият Язон, го превръщат от момче в истински мъж. В България реалността, уви, се оказва по-богата от всяко въображение или мит.

Защо ви разказвам за Язон ли? Защото докато героят Сидеров беснее по горните етажи на НАТФИЗ, търси наркотици и пребива студенти, в залата на Учебния театър се играе „Аргонавтика“.

Каква ирония – две представления с един сюжет!

Българският Язон, който премина през Сцилата и Харибдата на магистрала Тракия, избяга от нимфите-стюардеси на Луфтханза, буйства пред джамията; който замеря с тапи от шампанско белгийски сервитьори, преби служител на френското посолство… най-сетне проникна и в НАТФИЗ! И всичко това под погледите на незнаен брой хулени и удряни от него български полицаи.

Българският преход роди своя извратен Язон и неговите аргонавти, които стоят по-високо от всяка власт, от всеки принцип, от всеки човек и от всеки Бог. И няма сила, която да ги спре. Имаме главен прокурор и съд, които мълчат и спят след всяка една изцепка на Язончо. Имаме премиер, който мълчи и спи, освен когато не рита топка. Имаме президент, мажоритарно избран. Но него никой не го слуша така или иначе. Освен на Нова година.

И всичките си ги избираме и подкрепяме. Тихичко.

А аргонавтите си създадоха своя телевизия на истината, вестник на свободата и възкачени на високия си и шумен политически валяк, си връщат България – педя подир премазана педя. И все преди избори те истеризират, за да плашат българите – от малцинствата, от бежанците, от хомосексуалните, а вече и от наркотиците. Една друга партия пък на свой ред използва тези изцепки, за да внушава страх сред своите избиратели. Едни и същи картинки, шаблони, нарисувани с минимално въображение. Двете партии с най-високите проценти агенти на ДС в редиците.

Аргонавтите си създадоха армия от последователи – все хора, които гласуват за тях, защото искат да бъдат точно това, което е Волен в момента – безнаказан и побъркан фазан, който вири пера за чест и слава на всеки полуграмотен комплексар в България.

Обществото, от което сме част ти и аз, изгради фигурата на Волен Сидеров. Той е незаконно и извънбрачно НАШЕ дете. Наред с онези, дето се правят на заспали под държавните чаршафи и мижат. Затова не му се сърдете много – децата не могат да бъдат подвеждани под отговорност. Виновни са родителите – с бездействието си, невниманието си, непукизма си, глезенето, подаръците, прекаленото внимание.

Родители, вземете се в ръце. Възпитавайте малкото си чудовище дорде е време. Защото после, когато бомбите наистина затрещят, театралните фарсове стават най-малкият проблем.

Елате пред НАТФИЗ днес, 24.10, от 14:00 на мълчалив протест. Оползотворете деня за размисъл. А в неделя гласувайте по съвест.