Вкуси карнавала в чудната лаборатория с ЖАР ТЕАТЪР

0
0

За 6-ти път тази година Мим-формация ЖАР ТЕАТЪР ни кани „зад кулисите“ на карнавала. Централната алея на Южния парк ще се превърне в поредната цветна и шумна лаборатория за много игри и веселия.

Посетителите ще имат възможността да опитат да ходят на кокили, да жонглират, да въртят пой, тояга, знамена. Заниманията са безплатни и всяко едно от тях ще докаже на участниците, че карнавалът е страхотен, не само когато наблюдаваш чудесата му, но и когато ти самият ги твориш. Тези, които не са участвали досега, ще се уверят в способността на страхотните треньори по интересен начин да предадат своите умения. Останалите малки ентусиасти, които редовно са правили опити в карнавалните лаборатории и са напреднали достатъчно в някоя от дисциплините, ще бъдат възнаградени с участие и в специалната програма, подготвена за закриването на проекта. Желаещите ще могат да се включат и в редовните занимания на Фест-студио „ЖАР“ при ОКИ Дом на културата „Средец“ през следващата учебна година (2016/2017). Ще има и конкурс за най-забавно карнавално селфи или кратко видео, демонстриращо какво са научили децата.

В интервю за Love Theater, Пламен Радев, един от основателите на ЖАР ТЕАТЪР, разказва, че вече 22 години изпращат своите послания с невербални спектакли. Винаги успяват да предадат позитивното, копнежа за светлина, за истина – не само с материи като дърво, камък и кожа, но и с живата енергия на огъня. В трупата им има хора от различни държави, сферите, в които работят, също са няколко – пантомима, театър на открито – площадни спектакли с карнавални костюми, маски, кокили и огнен театър. Всичко, което правят и което гори в тях, ще „запали“ и вас!

Повече за условията на конкурса и графика на предстоящите през септември и октомври карнавални лаборатории и заключителен огнен хепънинг по проекта „ВКУСИ КАРНАВАЛА“ 2016 ще научите на страницата на събитието във Facebook.

А за да не се откъсвате от ЖАР духа на ЖАР ТЕАТЪР, на 7-ми август отново в Южен парк може да посетите и представлението на най-новия им площаден спектакъл „Ученикът на тигъра“. За да се убедите, че не трябва да го изпускате, надникнете тук.

Вкусете карнавала на 6 август, от 17:00 до 18:30ч.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here