Варненският театър с турне през февруари

0
0

Драматичен театър „Стоян Бъчваров” се отдалечава за малко от морския бряг, за да зарадва с репертоара си зрителите в София, Перник и Дупница. Зимното турне включва цели четири заглавия, които обещават интелигентно забавление и смисъл.

Вниманието ни беше веднага грабнато от “Кавказкият тебеширен кръг”, което ще се играе на сцената на Народния театър “Иван Вазов” на 1 февруари. Комбинацията от Брехт и Маргарита Младенова изглеждаше обещаваща още от самото начало – впечатление, което Съюзът на артистите потвърди с три номинации за “Икар” 2016.

В същия ден, но в камерна зала на Сатиричен театър “Алеко Константинов”, ще имате възможност да видите “Двама на пейка”. Те са обикновени хора, с обикновени проблеми, но оплетени в лъжи и мигове на искреност, които ги сближават все повече. Авторския спектакъл на двамата герои, в лицата на Христо Колев и Милена Кънева, е с богата гама от емоции.

На 3-ти февруари отново в София, но този път от сцената МГТ “Николай Бинев”, ще се играе социалната пиеса на Александър Островски “Доходно място”. Настроението й ще ви придаде усещането и емоцията за българския преход.

доходно място
“Доходно място”

Неотдавна оставихме режисьорът Пламен Марков сам да разкаже за новото си представление “Ретро”. Сега ще имам възможност и да го гледаме в Драматичния театър “Боян Дановски” в Перник на 4 февруари. След това пък трупада се запътва към Дупница, където ще играе спектакъла на 5 февруари на сцената на ОДТ ” Невена Коканова”.

Пожелаваме на ДТ “Стоян Бъчваров” едно успешно турне с пълни салони и се надяваме да ги виждаме по-често на столична сцена!

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here