В търсене на главното “М”

1
0

“Разкази от бъчвата” е първото представление, за което някога съм писала – преди 3 години на международния куклено-театрален фестивал за възрастни “Пиеро” 2011 в Стара Загора. Тогава авторът и главен и единствен актьор в спектакъла Димитър Иванов взе награда за главна мъжка роля. Година по-късно имах удоволствието да се запозная с Митко и да работя с него, но сега няма да ви разказвам колко е забавен и колко лесно се работи с него, за да не се възгордее, докато чете материала :).

Преди този фестивал се чудих как изобщо е възможно да ми е интересен куклен театър. Е, Капитан Джак, главният персонаж в пиесата, ми показа, че не само може да ме заинтригува, а и да го помня дълго. След фестивала разказвах на приятелите си за постановката и им казвах, че непременно трябва да я гледат в Столичния куклен театър. Аз самата го направих за втори път и отново останах очарована.

Razkazi1
Снимка: Facebook

Историята, написана лично от Димитър, е за търсенето на истинската любов. За борбата между двете страни във всеки един от нас – романтикът и реалистът, които вечно спорят има ли розови пътеки, отрупани с цветя и хора, които се държат искрено за ръка или всичко е само роли, театрални костюми и фалш. Личния разговор, който води човекът на сцената, се преплита с разказа на Капитан Джак -ту откровените мисли и имровизации на Димитър, ту пиянските залитания и диалога с куклите на славния морски вълк.

“Разкази от бъчвата” е интимна и щура приказка за търсенето на “Жената с главно “М” (както се казва и втората част на спектакъла). Това не е някоя Мария или Мерлин, а “Моята жена”.  Постановката е приключенско изживявание сред бурите и вълните на океана на чувствата, в което всички ние се впускаме, за да намерим истината и щастието.

1 коментар

  1. […] „Разкази от бъчвата“ – гледам този спектакъл за трети път. И дори да искам да кажа, че три пъти е достатъчно за едно представление, няма как да стане. Всеки път е различно, смешно и лудо. Въпреки, че знам кога са най-забавните моменти, даже вече съм запомнила и фрази от спектакъла, пак се смея. И пак се замислям за любовта, приключенията и вярата в по-доброто. […]

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here