В търсене на главното „М“

1
0

„Разкази от бъчвата“ е първото представление, за което някога съм писала – преди 3 години на международния куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро“ 2011 в Стара Загора. Тогава авторът и главен и единствен актьор в спектакъла Димитър Иванов взе награда за главна мъжка роля. Година по-късно имах удоволствието да се запозная с Митко и да работя с него, но сега няма да ви разказвам колко е забавен и колко лесно се работи с него, за да не се възгордее, докато чете материала :).

Преди този фестивал се чудих как изобщо е възможно да ми е интересен куклен театър. Е, Капитан Джак, главният персонаж в пиесата, ми показа, че не само може да ме заинтригува, а и да го помня дълго. След фестивала разказвах на приятелите си за постановката и им казвах, че непременно трябва да я гледат в Столичния куклен театър. Аз самата го направих за втори път и отново останах очарована.

Razkazi1
Снимка: Facebook

Историята, написана лично от Димитър, е за търсенето на истинската любов. За борбата между двете страни във всеки един от нас – романтикът и реалистът, които вечно спорят има ли розови пътеки, отрупани с цветя и хора, които се държат искрено за ръка или всичко е само роли, театрални костюми и фалш. Личния разговор, който води човекът на сцената, се преплита с разказа на Капитан Джак -ту откровените мисли и имровизации на Димитър, ту пиянските залитания и диалога с куклите на славния морски вълк.

„Разкази от бъчвата“ е интимна и щура приказка за търсенето на „Жената с главно „М“ (както се казва и втората част на спектакъла). Това не е някоя Мария или Мерлин, а „Моята жена“.  Постановката е приключенско изживявание сред бурите и вълните на океана на чувствата, в което всички ние се впускаме, за да намерим истината и щастието.

Comments are closed.