В приказния свят на 5 детски постановки

0
0

През януари ви представихме 6 постановки за най-малките зрители. Но и в сегашния женски месец, няма да пренебрегнем децата. Избрали сме 5 представления, излезли от света на приказките, познати на много от нас.

1. Снежанка и седемте джуджета е 50 минутното представление, с което си припомняме Злата Кралица, красавицата Снежанка, и седемте джуджета, които я приютяват в своя дом. Освен чрез детските филмчета вашият малчуган може да се запознае с героите от приказката и на сцената на Театър „Възраждане“ , на 7 март от 11:00 часа.

„Снежанка и седемте джуджета“

2. В деня на жената и майката, на сцената на „Театър 199“ от 11:30 часа, ще видите историята на „Хензел и Гретел“, точно така както са я разказали братя Грим. С камъчета и трохички по горската пътека, които се оказват изкълвани. А след това чудната захарна къща обитавана от вещица. Но както във всяка приказка доброто побеждава и любимите ни герои се спасяват
от скроения им коварен капан.

3. Отново на 8 и 29 март от 11:00 часа ще се вихри „Пипи Дългото Чорапче“. Едно необикновено момиче в Театър „София“, което с лекота печели приятели и преодолява всички препятствия, с изключение на едно. Приказка за това кои сме, какви сме били и какви бихме могли да станем. Пиеса за настоящите желания, какво сме искали и какво бихме могли да искаме. Както и за обичта – как да обичаме, как сме обичали и как бихме могли да бъдем обичани.

4. „Пинокио“ е поучителната история за лъжата в Младежки театър „Николай Бинев“. Поколения деца са израснали с приказката за дървената дългоноса кукла. Не пропускайте да направите и своето дете част от магията на театъра, която на 14 март от 11:00 часа ще му покаже, че да лъжеш е много, много лошо.

„Пинокио“

5. На 29 март от 10:30 и 12:00 се пренасяме на килимчето на „Аладин и вълшебната лампа“, кацнало на сцената на „Столичен куклен театър“. Приказката за Аладин е една от най-хубавите истории от „Хиляда и една нощ“, пренесла се до наши дни, за да литнем на крилете на магията, приключенията и любовта. И за всичко това ще ви разкаже самият дух от лампата.