В „Покана за вечеря“ най-близките се оказват напълно непознати

1
0

Да отворим семейния албум и да поразгледаме снимките в него. Някъде във фона, в обстановката или във времето може би е пообъркано нещо. Ако откриеш разликата и я отъждествиш с действителността, близките ти хора ще се окажат чужди, все едно сте живели разделени цял живот. Постепенно се нагнетява душевното напрежение  на героите и в един момент така се нагрява,че взривява  и опустошава горещия пламък, тегнещ над общуването, спомените и изживяното помежду им.

В камерната зала на Театър „София“ героите от „Покана за вечеря“ се връщат към миналото си, а дребните лъжи, чрез които са прикривали истината за себе си, правят атмосферата непоносима. Поставени в крайни ситуации, емоциите ескалират и започват да изпълват цялото им същество.

Покана за вечеряИзисканата вечеря събира цялото семейство по един тъжен повод – смъртта на майката. Синът- бунтар, на когото му е писнало да го сравняват със сестра му /Антон Григоров/; завърналата се дъщеря – завършила уж висше образование /Дария Симеонова/; приятелят й – музикант, веселяк, чието чувство за хумор и шеги дразнят околните /Мартин Гяуров/ и бащата, приготвил перфектната вечеря, така както би се харесало на любимата съпруга /ивайло Герасков/. Появява се обаче и дългогодишният приятел на семейството, който се оказва, че  е бил повече от приятел на любящата майка и съпруга.

Обстановката бавно се нажежава и общуването става все по-невъзможно. В следващия миг всички стават заложници на един от членовете на семейстовото. Черният хумор около странната изискана вечеря докарва до лудост героите, защото на яве излизат много прикрити истини, които те не са готови да приемат.

Семейството се руши, защото забравяме да споделяме… Не питаме любимите си и най-важни хора дали са щастливи или дали имат нужда от нещо. Вместо това продължаваме да се заробваме в сивотата на ежедневието и да повтаряме едни и същи досадни задължения, за да живеем според нормите, дори това да е лъжовен живот.

Постановъчен екип:

Режисура: Тея Сугарева
Сценография: Каролина Далкалъчева
Композитор: Александър Костов
Участват: Ивайло Герасков, Дария Симеонова, Мартин Гяуров, Пламен Манасиев, Антон Григоров

Comments are closed.