В очакване на „Принцеса Турандот“

2
0

Мистичната принцеса Турандот от древната китайска легенда остава далечна, недостижима, забулена с коварните воали на жестоката красота, на безответните любовни копнежи. Гласът ѝ е носен в ефира от силата на стенанията и воплите, търсещи любов. Любов, която е мъчителна като еротичен сън, като жаждата за топлота и обвързаност, която никога не смогва да бъде утолена. Принцесата така силно копнее за близост, че копнежът ѝ се превръща в ненаситна жестокост.

В ролята на Турандот е Божана Косева. Кънчо Кънев е Калаф – чист, наивен, облъхнат от идеалите на младостта, той навлиза в съдбовните предели, над които владее Турандот. Нахлува в нейната мечта, потъва в нейните желания  и самият той превръща идеята за красивата и жестока принцеса в свой блян, в свой любовен копнеж, в своя съдба. Без дори да е видял силуета на нейната сянка. Любовното безумие предопределя съдбата му. Каква ще я види той след разкриването на нейните загадки – този въпрос остава отворен. Точно така, както се случва в реалния живот.

33120379_10213413377902308_2567259728442818560_o

„Принцеса Турандот” е трето представление на режисьора Маргарита Мачева в Благоевград, след „В полите на Витоша”(2017) и „Вампир”(2016), чиито успехи осигуриха участието на театъра в Международния театрален фестивал в Скопие, Македония /ITF „SKUPI FESTIVAL”/.

Нямаме търпение да ви разкажем за „Принцеса Турандот“. LoveTheater.bg ще присъства на представлението на 20 юни в Драматичен театър „Н. Вапцаров“ – Благоевград. А вие? 🙂

Comments are closed.