Усмивки за всички на Sofia Quest 2015

0
0

На 16 май 2015 се проведе второто издание на културно-образователното състезание Sofia Quest, oрганизирано от IYAC Bulgaria и Студентски съвет към Нов български университет. Участниците преминаха през различни задачи и предизвикателства, свързани с историята и културата на София и Европа. Победителите получиха много награди, част от които от Сатиричен театър „Алеко Константинов“, Театър „Българска армия“ и Театър „София“.

Нашият сайт имаше щастието да е медиен партньор на събитието и като такъв си създадохме весел повод за много усмивки. Преди началото на финалния благотворителен концерт, а и след това, три момичета от екипа ни – Нукет, Дени и аз – Стели, правихме снимки с рамка „От любов към театъра“ на всички, които обичат театъра (както и на самите себе си, защото не можехме да се сдържим).

Благотворителният концертът в Борисовата градина имаше за цел да помогне на Пламен Любенов , участник в настоящия сезон на „България търси талант“, да открие школа по интегриран танц и да продължи да дава пример със своите труд и упоритост. Общата сума събрана от концерта е на стойност от 1602,71 лева. На сцената видяхме страхотни изпълнители като Нели Петкова, Прея, Били Хлапето, Кристо, Невена Цонева, Funky Miracle, Millenium X, VS Dance, Sonic Fusion, Детска танцова формация „АЛИСА“ и стдентите от Нов български университет на преп. Нели Маринкова и доц. Етиен Леви – Христина Юречко, Ралица Тонева, Митко Петров, Симеон Желязков, Вероника Пенчева, Кристина Събева и Кристина Цанова, разбира се да не забравяме и преп. Юлиан Янев (пиано) и Христина Нейкова. А атрактивната ни рамка примами дори Прея, Били Хлапето и Кристо да се снимат, показвайки, че обичат не само музиката, но и театъра.

Прея и майка ѝ се радват на „малките неща“

За малкото време, което прекарахме в Борисовата градина, се забавлявахме толкова много, че ни се иска всеки ден да се разхождаме с рамка под ръка. В компанията на фотографа ни  Михаил Михайлов  се смяхме, щракахме и танцувахме под звуците на страхотна музика. Благодарим на Мишо не само за професионалните снимки, но и за търпението, което прояви към нашите неуморими характери. Спокойно може да се каже, че „нападахме“ всички готини хора, говорихме си за театър, забавлявахме се и създадохме много нови контакти.

Били Хлапето и лъчезарната Нуки

Трябва да си признаем, че дори нямахме много време да обикаляме и да приканваме хората, защото те идваха при нас и сами изявяваха желание да изразят топлите си чувства към нашия сайт и към театъра. Благодарим на всички, които се включиха в това приключение и ни заредиха с много положителни емоции. Всеки един, който срещнахме за нас беше още една житейска история, всеки беше още един повод да се усмихваме дълго след края на вечерта и всеки един е вече част от семейството ни.

Рапърът Кристо и неговият приятел се усмихва на апарата

Самата аз не вярвах, че ще срещна толкова много хора, с които да споделя любовта си към театъра. Оказва се, че противно на всички коментари, в България има невероятно много любители на голямата сцена и всички си приличат по това, че в очите им има искри. Не знам дали ще ми повярвате, но на някои хора отдалече им личеше и се срещахме без „Здравейте, обичате ли театъра?“. Като в измислен свят очите ни се разбираха сами и директно заставахме зад червените завеси.

Ако ви се струва, че думите театър, любов и усмивки се повтарят безсрамно много в този текст, приемете моите извинения, но е невъзможно да говоря за един от най-прекрасните ми дни и да не кажа, че емоциите завладяха сърцата ни, така както театъра опиянява душите ни.

Тази вечер може да намерите снимките на официалната ни страница във Facebook. И не забравяйте да се тагнете.

 Ето ни и нас - Стели, Дени, Нуки и Мишо
Ето ни и нас – Стели, Дени, Нуки и Мишо

IYAC Bulgaria и Студентски съвет към Нов български университет, благодари на всички участници, които се включиха в състезанието и за подкрепата на студентите от НБУ.

Благодарности към участниците от  FUNKY MIRACLE, НЕВЕНА ЦОНЕВА И MILLENIUM X, КРИСТО, НЕЛИ ПЕТКОВА, ПРЕЯ, БИЛИ ХЛАПЕТО, VS DANCE, SONIC FUSION, ДЕТСКА ТАНЦОВА ФОРМАЦИЯ „АЛИСА“, водещия ЦВЕТАН НИКОЛОВ и ЙОВИЦА МИЛЕНОВ – рисувал през целия концерт. СТУДЕНТИТЕ ОТ НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ НА ПРЕП. НЕЛИ МАРИНКОВА И ДОЦ. ЕТИЕН ЛЕВИ – ХРИСТИНА ЮРЕЧКО, РАЛИЦА ТОНЕВА, МИТКО ПЕТРОВ, СИМЕОН ЖЕЛЯЗКОВ, ВИРОНИКА ПЕНЧЕВА, КРИСТИНА СЪБЕВА И КРИСТИНА ЦАНОВА, РАЗБИРА СЕ ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И ПРЕП. ЮЛИАН ЯНЕВ (ПИАНО) И ХРИСТИНА НЕЙКОВА. А също и към официалните партньори – НБУ, СТУДЕНТСКИ СЪВЕТ към НБУ, REAL SOUND RENTAL, миневална вода „БАНКЯ“, 7DAYS, REFAN, KOHINOOR, PULSE FITNESS, STUDIO CARD, BE COLOR, ISIC, LOVE THEATRE, ЦЕНТЪР ЗА РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ и на приятелите от MONTE MUSIC.

Организации от Национален младежки форум, 9 academy, ESN Bulgaria, Дружество за ООН в България, Сдружение „Зелен“, Его политико, Бизнес клуб УНСС, MoveBG, САИМО, НЧ „Бъдеще Сега“, AEGEE – София, „ТАраТАнци“, Сдружение „Тук-Там“, Сдружение „Чудно”, Сдружение „Щипка“.