„Укротяване на опърничавата” е втората продукция на Шекспирова театрална школа „Петровден“ тази година

0
0

Премиерите на втората продукция на Шекспирова театрална школа „Петровден“ и трета постановка от своеобразният Шекспиров форум в Паталеница тази година „Укротяване на опърничавата“  ще се състои на 28 и 29 юли от 21:00 ч. в двора на ОУ „Константин Величков”. Спектакълът е режисиран от Ръсел Болам и се осъществява благодарение на сътрудничеството на театралната школа и Guildford School of Acting към Университета Съри – Лондон, Великобритания.

„Винаги съм гледал на „Укротяване на опърничавата“ като на много мрачна романтична комедия. Обществото в Падуа е патриархално, няма нищо общо с днешното общество. Възприемам творбата като феминистка пиеса, която като Троянски кон прониква в това общество и затова искам да изглежда съвременно.“, споделя режисьорът на постановката Ръсел Болам.

Болам е поставял пиесите „Веселите Уиндзорки” и „Римска баня” в Народен театър „Иван Вазов”. Освен това той е поставял пиеси на Станислав Стратиев и Христо Бойчев и в Лондон. Болам, работи и по представления с Pappy’s and The Beta Males, номинирани за Eдинбургската награда за комедия. Той преподава в Arts Ed, Театрално училище Bristol Old Vic, Централно училище по реч и драма, Училище по драма Оксфорд, Кралски уелски колеж по музика и драма, Западно австралийска академия за сценични изкуства и в Университета Кент.

Тази година Шекспирова театрална школа „Петровден” организира своеобразен форум, посветен на безсмъртния Шекспир. Първият спектакъл, който се игра миналата седмица, беше “Хамлет”.

За желаещите да посетят премиерата на 28 и 29 юли (петък и събота) има осигурен безплатен транспорт от гр. Пазарджик до с. Паталеница. Автобусът тръгва в 20:30 ч. от Старата автогара /новата Била/ и е предоставен с любезното съдействие на Снегер Турист.

poster- ukrotiavane_oparnichavata (3)

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Община Пазарджик, Програма за подкрепа на проекти в областта на професионалното театрално изкуство към Министерство на културата, Театрална къща и приятели.

С любезното съдействие на Екипа на ОУ „Константин Величков“, Читалище „Св. Панталеймон – 1909 и Еко-комплекс „Флора“, с. Паталеница.

Всички рекламни и художествени материали са изготвени от bg-reklama.com.

Екип на „Укротяване на опърничавата“ от Уилям Шекспир:

Мениджър – Инна Церовска
Режисьор – Ръсел Болъм
Сценография и костюми – Теодора Лазарова
Режисьор на терен – Георги Георгиев – Антика
Вокални техники и пластика – Стере Майър, Лора Уестън (Англия, Училище за Драма – Гилфорд, Университет СЪРИ)

Участват:
Ивелина Колева – Катерина
Станислав Кондов – Петручио
Крис Атанасов – Баптиста Минола
Валентин Стоев – Хортензио
Ахмед Юмер – Гремио
Божидар Мицев – Грумио
Ирина митева – Бианка
Александра Михайлова – Винченция
Филина Даниел – Странстващ учител, Къртис
Хари Купър – Лученцио
Дейвис Прайс – Транио
Даниел Корниш – Биондело
Оливия Лий – Вдовица, галантерист
Мартина Вълчинова – Полицай
Стоян Дондиков – Полицай

Рекламно-визуален екип – Дани Коцева, Поли Церовска, Виктор Кожухаров