Цялото кралско войнство на една сцена

0
0

Днес решихме да ви разкажем за страхотния екип на едно любимо наше представление. Те наистина са първокласен театрален отбор. Те са част от висшата театрална лига в България. Те са страхотен екип. И участват заедно в един от най- добрите, най- красивите спектакли, правени в България. Спектакълът е „Зимна приказка“ и е най – съкровеният текст на великия Шекспир, може би защото е последната пиеса, която е написал.  Играе се на сцената на ТР „Сфумато“ . А актьорите в него са първокласни, не само защото голяма част от тях са номинирани и награждавани с най – престижните театрални награди в България, а и защото заради театралния си талант бяха забелязани от света на телевизията и голямото кино. Не само у нас, а и по света. Убедете се сами.

Маргита Гошева след отличните си роли в театъра печели кастинг и получава главна роля във филма „Урок“. Следващата й роля е във филм на същия режисьорки екип. Филмът е „Слава“ и е тазгодишното абсолютно заслужено българско предложение за наградата „Оскар“ в категория чуждестранно кино.

Явор Бахаров и Бойко Кръстанов наред с ролите си в Народен театър, театър „Сфумато“, пловдивски театър, театър „Зад канала“ участват и в сериала „Под прикритие“ – единственият български телевизионен сериал, продаден в над 150 страни по света. Освен това Бойко Кръстанов живя почти две години в Дъблин, Ирландия, където снима в  главната роля в прайм тайм полицейската драма „Red Rock“.

Зимна приказка

Цветан Алексиев и Елена Димитрова, двойка на сцената и в живота, отлични и награждавани театрални актьори, участват и в новия български филм „Кораб в стая“, направил премиерата си на световния кино фестивал в Токио, Япония, и веднага след това на българската „Киномания“

Христо Петков, Антонио Димитриевски и Стансислав Ганчев са с роли в  последния български кино хит „Възвишение“.

Сава Драгунчев дели времето си между преподавателските си ангажименти в НАТФИЗ, репетиции в Народния театър и снимки с екшън звездата Жан Клод ван Дам.

Не пропускайте да гледате тази звездна актьорска плеяда заедно, на една сцена на 02.12. 2017 година в спектакъла „Зимна приказка“, ТР „Сфумато“.

Билети на касата на театъра, ул. „Д. Греков“ 2, на тел. 02/943 38 90, всеки ден без неделя от 14.00 до 19.00 часа, както и онлайн на този линк

 

Уилям Шекспир

Зимна приказка

спектакъл на Маргарита Младенова

Програма Шекспир

превод Валери Петров

сценография и костюми Даниела Олег Ляхова

музика Асен Аврамов

участват Цветан Алексиев, Христо Петков, Елена Димитрова, Маргита Гошева, Сава Драгунчев, Явор Бахаров, Бойко Кръстанов, Антонио Димитриевски, Станислав Ганчев, Самуил Бонин.

Награди Аскеер 2011 за режисура, сценография, музика.

Чуждестранни маршрути

Международен фестивал Охридско лято 2011, Охрид, Македония; Международен фестивал Ex Ponto, Любляна, Словения 2011;

Международен Шекспиров фестивал, Крайова, Румъния 2016

Зимна приказка
Снимков материал: Симон Варсано