Трябва ви причина, за да отидете на театър? Аз ще ви дам 10!

0
0

Напоследък срещам хора, които ми споделят, че не ходят на театър. На въпроса “Защо?” почти всички отговарят – “Ами… не знам”. Аз обаче знам защо трябва да ходите на театър. Ето и моите десет причини, които ви подарявам:

1. Театърът спасява

Това е единственото място, на което оставаме насаме със себе си. С това, което сме, с мислите си, с чувствата. Защото единствено театърът може да ни пренесе във времето, да ни разкаже точно тази история, от която в този миг, днес имаме нужда.

2. Театърът дава отговори

Питате се какво е любовта или какъв е смисълът на живота… Защо не ви разбират, защо се чувствате изоставен/а.. Търсите отговорите в ежедневието си, но докато четете това осъзнавате, че все още ги търсите. Театърът може да ви разкаже всичко. Той може да ви даде онази гледна точка към живота, за която не сте и предполагали, че съществува… Ще ви накара да подредите мислите си, да разберете приоритетите си, да осъзнаете своето място тук и сега. /И излиза по-изгодно от посещение при психотерапевт – гарантирам/

3. Театърът дава енергия

Той може да ви зареди с толкова много сила, колкото не сте предполагали, че таите в себе си. Един спектакъл може да ви накара да подскачате до вкъщи или да направите нещо, което не сте правили от години – да тичате боси под дъжда, например.

4. Театърът учи

Не сте чели Шекспир? Не познавате Молиер? И ако изгледате няколко постановки в различни театри на Шекспирови пиеси, ще се убедите колко дълбок и многообразен може да бъде един автор. Въображението ви определено ще се качи на въртележка!

5. Театърът връща усмивката на лицето ви

Има постановки, които да ви накарат да се смеете така, както никога до сега. Излизате от салона и ви боли коремът от смеха в залата. Вървите по тротоара и хората ви мислят за луд/а, защото си спомняте сцени от спектакъла, които отново ви карат да прихнете от смях и нямате никакъв контрол над тази емоция! Смехът е заразителен 🙂

6. Театърът може да ви превърне отново в дете

Детството ви липсва? Достатъчно е да се осмелите да си купите билет за някое детско представление и да отворите сетивата си… останолото оставете на актьорите.

7. Театърът влюбва

Все повече хора избират театъра като място за първа среща, а има и такива, които го предпочитат, за да предложат брак. Театърът ви подарява онзи миг, в който тъмнината в салона ви кара да докоснете ръката на любимия човек – тези секунди никога няма да се превърнат в демоде.

8. Театърът ви дава свобода

Полумракът в салона е единственото място, на което днес можем свободно да изразяваме емоциите си, без да се страхуваме, без да се срамуваме и без да се притесняваме за това как изглеждаме в очите на околните. Околните просто не ви виждат…

9. Театърът омагьосва

Просто изберете своето място в салона.И го прави умело… Пренася ни във времето, разказва ни неразказаните истории на нашия живот, на несбъднатите ни мечти и неизживени чувства и ни отнася. Някъде. На това аз казвам – безценно!

10. Театърът – това сте вие!

Сядайки в салона, вие ставате господар на случващото се… Ако се засмеете, всички започват да се смеят след вас. Ако започнете да ръкопляскате в секундите тишина, целият салон ще избухне в аплодисменти. Това актьорите наричат – Магия! 😉

Това са моите 10 причина да влизам в театралния салон, да ставам част от случващото се на сцената, да забравям или опознавам себе си! Това е силата на живото изкуство. Сила, която не може да бъде сравнена с друго изкуство! И аз ви каня да се влюбите в театъра!