Три столични театъра се обединяват в инициативата „Месец на театъра”

5
0

Kампанитя на сайта LoveTheater.bg ще събере Театър “Българска армия”, Театър “София” и Малък Градски Театър “Зад канала”

Театър “Българска армия”, Театър “София” и Малък Градски Театър “Зад канала” се обединяват в кампанията “Месец на театъра” по идеята на сайта LoveTheater.bg. Едномесечната инициатива ще стартира в навечерието на Международния ден на театъра на 27 март и ще продължи до края на април.

Трите театъра обединяват сили в каузата на LoveTheater.bg, чието мото е „От любов към театъра”, за да предадат на възможно най-много хора точно тази любов към сценичното изкуство. Кампанията “Месец на театъра” е насочена най-вече към младите хора. Чрез множество активности, предимно онлайн, ще се създаде общност от любители на театъра и ще се възпита и популяризира театралната култура.

“Обикновено на Международния ден на театъра и в Нощта на театрите, всички зали са пълни. Но не е нужно да има специален повод, който да ни заведе до храма на Мелпомена. Това е и една от основните причини да започнем подобна кампания”, споделя Мирена Керезова, създател на LoveTheater.bg.

По време на инициативата в сайта ще бъдат публикувани любопитни материали за театралния живот у нас. В социалните мрежи ще се осъществят множество игри и предизвикателства с награди, предоставени от партньорите на кампанията.

Акцент през този месец ще бъде конкурсът за есе “Театър, любов моя”, с който предизвикваме ученици, студенти, както и възрастни хора, които обичат да пишат, да споделят любовта си към театралното изкуство. Те могат да изпратят своята творба до 17 април на имейл [email protected]. Отличeните текстове ще бъдат публикувани в LoveTheater.bg, а победителите ще бъдат избрани от специално жури от актьори, от театрите партньори и редакторите в сайта. А наградата е еднодневна обиколка в театрите и среща с актьори.

По време на кампанията в трите театъра ще има специални предложения за младите зрители. През април ученици и студенти ще могат да си закупят билети за всички постановки в Театър “Българска армия” и Театър “София” за 7 лв, а в Малък Градски Театър “Зад канала” за някои заглавие за 8 лв, като представят документ, за да удостоверят, че са учащи*.

Партньорите на кампанията са приготвили и още изненади не само за младите зрители, но и за възрастните любители на сценичното изкуство.

Повече информация за кампанията можете да откриете на LoveTheater.bg и на Facebook страницата на сайта.

За LoveTheater.bg:

LoveTheater.bg е сайт, посветен на театъра, в който читателите могат да намерят ревюта на постановки, последните новости за сцената в София и страната, интервюта с известни и изгряващи творци, любопитни материали, свързани с изкуството, и много други.

Сайтът стартира в началото на годината с основната идея да предаде любовта към сценичното изкуство, която изпитват хората от екипа, на възможно най-много хора.

* Намаленията важат за постановки, продукции на театрите.
Заглавията в МГТ „Зад канала“ са: „Чиста къща“, „Лодка в гората„, „Когато дъждът спря да вали„, „Заминавам“, „Канкун“

Comments are closed.