Топ 5 на постановките, които да подарите на своето дете

0
0

Театралната програма на София винаги е изобилствала от детски постановки. Първо юни е чудесен повод да дадете на своето дете възможност да се пренесе в съвсем нови светове. Всеки от нас пази детска искрица в себе си, така че споменът от този ден ще трае дълго в спомените както на малките, така и на порасналите. Даваме ви 5 предложения за постановки, с които ще направите Деня на детето незабравим.

1. Някои могат, други – не!

Започнете 1 юни в Столичен куклен театър с цялото семейство. От 12:00 ч. гледайте спектакъла „Някой могат, други – не!“ по мотиви от приказката „Как е изобретено летенето“ на Маргарит Минков. Ще видите познати лица като Поли Генова и Станимир Гъмов, които ни учат на изкуството да летиш . Жабата, Кравата и останалите животни без крила не успяват, а птиците не искат. Но благодарение на щъркела Щърбан и Мисличката за летене, нещата се променят с песен.

2. Роня, дъщерята на разбойника

Препоръчваме го за деца от 6 до 12 години, но нека и за всички възрастни фенове на Астрид Лидгрен да се чувстват поканени. Спектакълът, който може да гледате на 1 юни в Театър „София“ от 14:00ч., изрича тревогата от разминаването между деца и родители. Малчуганите не сочат с пръст като възрастните, а единствено чрез действията си се опитват да им покажат как да живеят в любов един към друг. Всичко това е показано по игрив и увлекателен за аудиторията начин.Роня

3. Червената Шапчица

В 17:00 ч. може да посетите Театър „Възраждане“, където ще имате възможността да се насладите на „Червената шапчица“. Историята на Шарл Перо ни е добре позната и със сигурност е задължителна за всеки малчуган над 2-годишна възраст.

Червената шапчица

4. Ян Бибиян и дяволчето Фют

Ако не сте успели да посетите детско представление на самия празник, нищо не пречи да го направите и малко след това. На 5 юни от 11:00 ч. в Театър „Възраждане“ ще се играе „Ян Бибиян и дяволчето Фют“. Приключението, което изживяваш с героите те готви за уроците от истинския живот.

5. Алиса в страната на чудесата

На 12 юни се пренесете в страната на чудесата! Мястото на тръгване е Младежки театър, а часът на срещата е 11:00 ч. Спектакълът с премиера, състояла се през март, успява да събуди криещото се във всеки дете и наистина да ни телепортира в един приказен свят, изпълнен с чудати персонажи. За самите малчугани това е истинско приключение на фантазията, което успява да ги развълнува.

"Алиса в страната на чудесата"
Пожелаваме ви приятно гледане и усмихнат 1 юни!