Том Сойер оживява на сцената на МГТ „Зад канала”

0
0

Още една любима детска история оживява на театралната сцена. След броени дни ще можем да видим „Том Сойер” в МГТ „Зад канала”. Представлението обещава да ни впечатли не дамо с невероятния си текст, но и с уникален актьорски състав, част от който е Христо Мутафчиев.

Постановката е по едноименния текст на Марк Твен в превод на Нели Доспевска. Драматизацията и режисурата са на Петринел Гочев, сценографията и костюмите – на Теодора Лазарова, а музиката е на Ян Руменин. Песните в пиесата са дело на Гергана Змийчарова. Към свободата на детството ще ни върнат актьорите Алиса Атанасова, Василена Атанасов, Христина Караиванова, Евгения Александрова-Лечева, Стела Ганчева, Христо Пъдев, Емил Котев, Христо Мутафчиев, Атанас Чопов.

Том, Хък, Беки и леля Поли ще покажат на децата как се боядисва ограда и как се играе с копчета, а възрастните ще научат отново как да бъдат деца и да намират съкровища. Любимите ни герои ще се опитат да убедят своята публика, че влюбените се целуват.

Песен за това, че влюбените наистина се целуват

Целуват ли се влюбените?  Да!

Кога? Кога ли? Как кога!? Ами че, винаги!

Чак винаги! Това е глупост! А сега?

Да, много ясно, че сега

навсякъде в света

по двама влюбени се мляскат… цункат…

Ох, ще повърна: Вижте – гледат се в очите,

държат се за ръцете… о, помощ! Ето! Да, сега

– докосват си устите!

Ъхххх! Гнус! Повръща ми се! Дишай!

Е, гадно е, обаче е така! Така са влюбените!

tom

Премиерното представление на „Том Сойер” е на 15-ти октомври. Повече за останалите дати, на които се играе, можете да видите тук.