Three Bears – новаторство, забавление и едно есенно турне

0
0

Сега ще се запитате: Какви пък иновации може да се въведат в българския театър. Е, няма да заместят актьорите с холограми, или поне не още. По-скоро ще обсъдим нововъведенията за привличане на все повече млади зрители, които да бъдат запленени от театъра. И ще говорим за това как трима актьори успяват по креативен начин да доведат в салона дори тези, които гледат песимистично на театъра и предпочитат 3D-то.

Тайната рецепта е в няколко стъпки: първо – събираш група от качествени актьори. Второ – забъркваш забавни и интересни неща в социалните мрежи. Трето – запичаш с много настроение и смях. Четвърто – сервираш топло лятно турне из страната. И пето – оставяш си място за десерт в очакване на следващото турне през есента.

Ако все още не сте се досетили чия е рецептата, ще подскажа, че това са Three Bears Entertainment. На пръв поглед комбинацията от тримата актьори Владимир Карамазов, Юлиан Вергов и Захари Бахаров изглежда, че няма как да е губеща, но и момчетата се стараят доста за своя успех. Освен талант, те притежават и правилния подход и цел – да доведат в салона все повече млади зрители, които да се влюбят в театъра. Няма как да не ги подкрепим с две ръце в това тяхно начинание!

Владо, Захари и Юли

Добре е да се запитаме: Как бихме могли да достигнем по-лесно до хората и най-вече до младите? Правилен подход е именно чрез интернет и социалните мрежи. Колкото и странно да звучи, Three Bears понякога са по-активни във Facebook и от Ким Кардашиян. Тримата актьори първо заложиха на интересните и забавни „обяви“ за техните постановки. Едно е, когато видиш плакат за дадено представление, а друго, когато самите актьори ти го рекламират по оригинален начин. Няма как да не те впечатли обявата на Юлиан Вергов по бански в градски фонтан с две лейки или Захари Бахаров с два бидона, олицетворяващи колегите им.

Тримата актьори продължиха със създаването на собствен сайт и тръгнаха на турне. Цялото турне можеше подробно да се проследи отново в социалните мрежи. Започнаха върволица от нестандартни снимки на тримата пред табелата на всеки град, в който имаха участие, както и така модерните селфита заедно с публиката. За да са още по-близо до почитателите си, не спряха само до раздаването на автографи, а продължиха и с лайф видеа в интернет, в които отговаряха на въпросите на своите фенове. И въпреки, че доста от учасващите си мислеха, че си пишат с Иво Андонов, коментарите често включваха поздравления, въпроси кога ще имат представление в даден град и най-вече насоки за подобряване на видео връзката като „камерата ви е на обратно, обърнете я” :).

Селфи с публиката

Освен всичко, до момента актьорското трио често прави и интересни игри с награди, като „как да се кръсти буса”, в който пътуват актьорите или „на кого е багажа на снимката”.

Сега остава да видим и какво са намислили Three Bears за предстоящото есенно турне. Този път ще е доста по-грандиозно. Ще включва 31 представления в 29 града, като някои от тях ще посетят за първи път. Турнето ще започне от 2-ри септември от Пловдив и ще приключи на 14-ти октомври в Ихтиман. Повече за него можете да прочетете тук.

Тримата актьори започват и инициатива за изключване на мобилните телефони по време на представление. Преди всяка постановка зрителите ще получават флаери с текст „Гледай театралното представление, а не телефона си, защото светлината на дисплея пречи на актьорите и на зрителите”. Триото няма да изневерят на традицията и след всяко представление ще се срещат с публиката и ще раздават автографи върху специална лимитирана серия картички.

Определено подкрепяме креативността и иноваторството на тях и на екипа им. Така, че не спирайте и продължавайте все така „да вървите на преко”, Three Bears.

Есенно турне 2016