Теди Москов с последно представление

0
0

За първи път в своята кариера режисьорът Теди Москов поставя свое представление на най-голямата сцена в НДК. “УЛИЦАТА НА ЖИВО” ще бъде представена в зала 1 на 8 и 9 юни от 19:00 ч.

“Възстановявам “Улицата” по покана на директора на Двореца Мирослав Боршош. Вече са разпродадени билетите за първите две дати, но ще има още представления от есента”, успокои той желаещите да гледат представлението.

В спектакъла ще присъстват някои легендарни цитати от едноименното телевизионно предаване, което събираше пред малкия екран огромна зрителска аудитория. А добре познатите ни „комедийни дяволи“ Мая Новоселска, Валентин Танев, Никола Додов, Борислав Стоилов, Тончо Токмакчиев, Адрияна Найденова ще влязат в импровизационни провокации с „дяволитите комедианти“ Герасим Георгиев – Геро и Малин Кръстев.

Зрителите ще разберат какво се е случило през годините с героите „20 години по-късно“, дали са се променили, както и какво е мястото им в днешна България. Героите буквално ще оживеят от екрана и ще се пренесат на сцената, както и обратното –  от живата игра, действието ще „прелее“ в картината на екрана. Москов сподели за трудностите по организацията, тъй като залата е огромна и докато играе един артист, камерата трябва да го следи и в същото време – да се прожектират кадри от телевизионната поредица.

В първите години на 90-те, политическото кабаре „УЛИЦАТА“ на Теди Москов става емблематичен за времената на промяната. Чрез поредица от скечове и актьорска импровизация, спектакълът показва живота на „малкия човек“ в България след падането на комунистическия режим. Режисьорът направи паралел между театъра „преди“ и „сега“ в българската действителност, подчертавайки, че преди театърът е показвал „къде е свободата по времето на комунизма, как да си поемеш дъх, имаше успешни „атентати“ срещу скуката – сега това вече не е така“.

След като от сцената на „Аскеери“ 2015 Москов обяви за своето оттегляне от театъра, той заяви и пред журналисти, че това е последното му  представление, с което иска да припомни кой е бил, след което дълго ще замълчи. Той сподели, че е уморен и е решил да не прави повече големи постановки, но има намерение да продължава да пише сценарии за екранни продукции.