Тече записването за участие в „Малък сезон 2019“ на Театрална работилница „Сфумато“

0
0

От 26 юни до 5 юли 2019г. в Театрална работилница „Сфумато“ ще се проведе традиционният фестивал за най-младите артисти от всички изкуства – „Малък сезон“, който тази година ще е посветен на 30-годишнината от създаването на „Сфумато“.

Вече две десетилетия „Малък сезон” е най-иновативният творчески фестивал в България. Замислен като „търсачка” на нови креативни идеи на най-младите от всички изкуства – приведени в действие и търсещи условия за осъществяване и финализиране, „Малък сезон” продължава да бъде верен на своята мисия. Амбицията на организаторите е да го превърнат в свръхнаситена на събития и идеи европейска творческа работилница.

Отнонсно търсенията си, организаторите споделят:

„Представяме си десет дни, наситени с артистични акции от всички изкуства, възпалени от страстта да събираш и съхраняваш уникалното в своя малък свят и да го пренасяш в контекста на голямата европейска цивилизация.
            Акцент върху уникалността на съдържанията. Акцент върху българската идентичност на нашето европейско приобщаване.
            Очакваме и ще поощряваме интересни, собствени креативни идеи, задвижени въпреки отсъствие на условия и сигурност, които могат да бъдат показвани и незавършени на етап от процеса.
            Не изключваме и словесни защити на бъдещи проекти, остроумно и артистично анонсирани пред младата публика на нашия фестивал.
            Търсим артисти със свой поглед, собствен глас, неповторим език, които следват своите замисли и видения – и правят. Да правим е нашата единственa възможна антикризисна програма, нашият пир по време на чума, нашата любов по време на холера, нашата Мисия.

Право на участие във фестивала имат млади професионалисти и студенти от висшите училища за изкуства.

Формулярът за участие можете да изтеглите оттук.

Заявки за участие се приемат до 14 юни (петък) при Данислава Томова на телефон 02 944 01 27 и 0894453671 или на [email protected]. Заявките трябва да бъдат придружени от описание на проекта (концептуално и техническо), както и творческа биография на  участниците.


Театрална работилница „Сфумато“ обявява също така отворена покана за участие в ателие “Театрални прочити на нови български драматургични текстове”. 
Работата по селектираните текстове ще се проведе паралелно в рамките на 10 дни в сезон 2019/2020.

Поканата е отворена към:

1. Автори на нови драматургични текстове
2. Режисьори, сценографи, актьори или вече сформирани екипи, които имат интерес да работят със съвременна българска драматургия


За още новини и информация за „Малък сезон“ можете да следите фейсбук страницата на Театрална работилница „Сфумато“, както и, разбира се, новините на Love Theater.