Театрално-танцова студия „Чекмедже“ дава стипендии на деца от социално слаби семейства

0
0

Театрално-танцова студия „Чекмедже“ дава 11 пълни едногодишни стипендии на деца от социално слаби семейства. На територията на София шест деца на възраст от 8 до 11 години ще могат да посещават занятията на студията безплатно. Село Драгичево е второто място, на което студия “Чекмедже” извършва своята творческа дейност. Стипендиантите там ще бъдат за три деца от 8 до 11 години и още две във възрастова група от 4 до 6 години.

Целта на тези 11 стипендии е да се даде шанс на талантливи деца, които нямат възможност да посещават подобни организирани занимания, но имат желание да се развиват в сферата на театъра и танца. Театрално-танцова студия “Чекмедже” използва комбинация от театрални и танцови техники при обучението на децата. Този метод води до пълно себеовладяване – физическо и психическо – и повишаване на цялостното самочувствие на възпитаниците.

Резултатите, които постигат малчуганите на “Чекмедже”, са оценени на редица фестивали: Детски фестивал на изкуствата „Сребърна звезда“ 2017г. – „Диплом за особен принос“; Dance World Cup – 4 място; Sofia Open Danse Festival 2018 – 2 място; Четвърта интернационална младежка олимпиада за изкуство и танц 2018 – две първи места; Конкурс „Талантите на Перник“ 2019 – златен медал; Международен детско – юношески театрален фестивал „Арлекин“ – Грамота и плакет за отлично представяне и др.

“Гордеем се с индивидуалния си подход към всяко дете, който изважда на преден план неговите лични положителни качества. Грижата за изграждането на бъдещия човек чрез изкуство е приоритет за нас, без да имаме за цел непременно да го превърнем в „човек на изкуството.” – споделя Даниана Коева, преподавател и основател на студията.

Кастингът за стипендианти на територията на град София ще се проведе на 15.09 от 10:30 в залата на Площад Славейков №6. За село Драгичево: 14.09 от 10:30 часа в залата на Кметство Драгичево. Телефон за предварително записване и повече информация: 0887440594.