Театралният живот на актьорите от „Под прикрите“: Йоанна Темелкова

2
0

„Под прикритие“ безспорно е най-успешният български сериал, продаден в 184 държави. Сюжетът, сценарият, режисурата и всеки малък елемент имат пръст в непреодолимото желание на зрителите в неделя вечер да застават пред малкия екран. Но една от най-важните причини за успеха на продукцията е прекрасният каст на актьорите.

Всеки от главните герои има театрално минало, настояще или със сигурност бъдеще. В поредица от материали ще ви разкажем за театралния живот на Захари Бахаров,  Владимир Пенев, Бойко Кръстанов, Мариан Вълев и други актьори от „Под прикритие“.

Няма как да не започнем тази серия от любопитни материали с Йоанна Темелкова, която е в нашия екип вече една година. След като слезе от малкия екран, тя се отправя към театралната зала, не само за да играе, но и за да гледа спектакли, за които ви разказва в LoveTheater.bg. Йоанна стана част от някои от най-значимите инициативи на сайта през тази година.

В сериала на продуцентска къща „Камера Ентъртейнмънт“ Йоанна е в ролята на красивата и умна, даже доста хитра, Ния Туджарова – дъщерята на мафиота Петър Туджаров-Джаро. Тя започва участието си в четвъртия сезон на “Под прикритие”, а в петия вече е „в играта“ на подземния свят.

Голямата любов на Йоанна Темелкова обаче си остава театъра. Тя завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ “Кр. Сарафов” през 2009 г. в класа на проф. Пламен Марков. Същата година постъпва в трупата на ДТ “Адриана Будевска” – Бургас. От 2011 г. е в трупата на Театър “София”, където прави своя дебют с ролята на Луиза в постановката “Коварство и любов” от Шилер, реж. Стайко Мурджев. На тази сцена можете да я гледате и сега.

Йоанна играе в спектакъла на софийския театър „Олд Сейбрук“ и „Последният страстен любовник“ на Уди Алън и Нийл Саймън. По-точно можете да я видите във втората част на двете американски комедии, в която се пренасяме в история, изпълнена с тайни. Мъж на средна възраст има огромно желание да изневери на любящата си жена, защото осъзнава колко е кратък животът. Йоанна е една от жените, с които се опитва да съгреши. Тя е в ролята на хвърковатата лолитка, която има скрити козове в чантата – буквално.

BIG_IMG_1424965425854

В пълна противоположност на Ния Туджарова може да гледате Йоанна и в „Питър Пан“, отново в Театър „София“. Дори да е детски спектакъл, той е напълно способен да усмихне и да стопли сърцето на всеки възрастен. Там Йоанна е в ролята на Зън-Зън, нервната и ревнива фея, която говори на собствен език. На сцената на театъра можете да гледате романтичния образ на Йоанна в „Скачай!“.

Камбанка

С нетърпение очакваме новите театрални проекти на Йоанна, както и следващия епизод на „Под прикритие“. А вие ще можете да се насладите на следващите театрални истории за героите в сериала съвсем скоро.

Comments are closed.