„Театрални фотографии“ ни гледат от Моста на влюбените

0
0

Столична община и Съюзът на артистите в България събират част от творчеството на известния роден фотограф Симон Варсано под името „ТЕАТРАЛНИ ФОТОГРАФИИ“. Изложбата ще бъде показана на Моста на влюбените на НДК между 16 и 28 май. Повод за нея се явява Европейската нощ на музеите и галериите.
Изложбата включва 58 фотографии от театрални постановки и техните репетиции в столичните театри.
Кадрите ще ви доставят удоволствието от една дълга разходка – започваща от парка Заимов с Театър „София“, „Сфумато“ и „Зад Канала“, отклоняваща към Дондуков с Младежкия театър, преминаваща през цялата Раковска с ТБА, Театър 199, Сатиричния театър, НАТФИЗ и неговия учебен театър – и ще ви остави да починете на някоя от пейките пред величествения Народен театър.

„Възможността да снимам през последните повече от 10 години зад кулисите в театъра е привилегия и удоволствие, което се радвам, че мога да споделя със софийската публика и гостите на София. Тази изложба е израз и на уважението ми към работата, вложените усилия и енергия на толкова много хора, които са ни облагодетелствали да виждаме само крайния резултат и да му се наслаждаваме.“

Симон Варсано

Можете да следите дейността на фотографа тук.