Театрална изложба „T-EМПАТИЯ”, с актьори от Варненския драматичен театър

0
0

Изложбата „Т – Емпатия” на фотографа Веселин Василев по случай 95-годишния юбилей на Драматичен театър „Стоян Бъчваров” ще бъде представена и в София. Актьори и ветерани ще бъдат „изложени” в Галерия „Астри” на 28 юни от 18:30 ч. Може да разгледате снимките до 9 юли.

Изложбата провокира с идеята да представи актьорите във въобразен, извънтеатрален контекст, който насочва към дълбинни емоционални и ментални пластове в тяхната душевност.

Повече разказва самият автор Веселин Василев:

„Чрез изкуството авторът субективно предава концентрираната същност на обекта на творбата с различни изразни средства. Така че тя, творбата, представя автора в не по-малка степен, отколкото самият обект. И колкото по-пълно и непосредствено той е попил, усетил и проникнал в битието на това, което интерпретира, толкова по-въздействащо – осъзнато или не, е произведението за зрителя.

Това ме провокира и води във фотографията. Усетът, досегът до вътрешния свят на модела, който, при все че създава външния му свят, нерядко е заключен дълбоко – е и вдъхновението ми в настоящата изложба. Ето защо за заглавие ми допада понятието емпатия, което най-всеобхватно обема пълното съпреживяване на емоциите на другия”

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here