Театрална група „МЕТЕОР“ представят себе си в премиерната „Пиеса за нас“

0
0

Новото представление „ПИЕСА ЗА НАС” на театрална група „Метеор“ ще се състои в Дом на киното на 21 септември от 19,30 часа .

Ето какво разказват самите те за спектакъла:

Това е спектакъл за нас. За нас, Метеор, за историята ни и за нас – тези, които сме на сцената и направихме „Пиеса за нас“. За живота. За театъра. За отчаянието. За радостта. За страха. За нас.

piesa za nas (1)

„Ние сме за невъзможното. Ние сме за това, което е повече. Ние искаме всичко.“

„Като актьор трябва да мога да усетя всичко и да го живея. Трикът е, че всеки може да бъде актьор стига да поиска. И всеки играе. И всеки усеща. А нали това ни събира, тук, сега. Общото усещане. И, може би, евентуално, някаква нужда. Нещо, което ни липсва. От какво се нуждаем?“

„Пиеса за нас“

Няма настояще.

„Няма настояще. Докато мигнеш и моментът е вече минал, а следващият вече идва. Докато казвам това, то вече е минало, а бъдещето още предстои. Аз стоя в празнота. Мен ме няма.“

В представлението са използвани костюми от спектакли на „Метеор“, с художници Аглика Терзиева, Георги Шаров, Стефан Дончев и Ани Васева.
режисьор: Ани Васева
текст: Ани Васева, с включени фрагменти от текстове на Боян Манчев и Ани Васева от стари спектакли на „Метеор“, както и текстове, писани от актьорите.
участват: Леонид Йовчев, Емона Илиева, Стефан Милков, Георги Димитров, Грета Гичева, Гордан Коев, Калин Николаев, Лъчезара Василева, Мартин Димов, Никол Василева и Траян Христов.
фотографии: Боряна Пандова

Билети може да закупите от сайта на Дом на киното на този линк.