Театърът се завръща

0
0
"Апетит за череши"

Една от най-вълнуващите новини тези дни беше, че на театрите им бе позволено да работят на открити сцени с максимум до двама човека актьори на сцената. Това предизвика множество конфликти в социалните мрежи, но театрите не отделиха и капка време за спорове и недоволство, и предпочетоха да действат! И ето – първото насрочено представление след извънредното положение вече е факт, ден след края на извънредното положение: „Апетит за череши“ ще се играе на 14.05.2020 от 20:30ч. на Открита сцена в Театър „София“!

Представлението е под режисурата на прекрасната Ана Батева, която е и част от нашия екип, и е поверено на великолепните актори Симона Халачева и Юлиян Рачков. Има нещо любопитно в случая и то е, че този спектакъл имаше своята последна среща с публиката на 10.11.2019г. Тогава бе оповестено, че представлението няма да се играе повече. А днес – апетитът ни за театър ще се събуди буквално от пепелта. С „Апетит за череши“.

Спектакълът ще ви очарова! Актрисата Симона Халачева прави една от най-добрите си роли тук. Юлиян Рачков „преминава“ със замах през този един час, а зрителят се главозамайва от този сценичен дует. Рядко можем да видим сценична двойка, която да се допълва толкова добре; която да предава емоциията си на публиката по толкова чист и неподправен начин. Не мога да пропусна да ви споделя, че Симона Халачева е от малкото млади български актриси, които успяват да те погълнат с таланта си и да успеят да дирижират с емоциите ви. В рамките на час – вие ще се смеете, ще се захласвате, ще се натъжавате, ще плачете, а след това ще си тръгнете умислени и някак… „преобърнати“.

А ето какво споделя режисорът Ана Батева за спектакъла:

„Какво се случва, когато неистовото желание и мечтата за живот в „големия град“ се превърнат в трескав и поривист блян?

Как протича едно живеене, в което бълнуването за бляскав живот в столицата става част от ежедневието? И не се ли размива по този начин границата между „измисления“ и „реалния свят“?

Точно в това се състои и темата, около която се завърта историята на персонажите – как това зашеметяване и главозамайване от „светлините на града“ се отразява на живота на двама млади и техните взаимоотношения? Късно ли е да се опознаят и вгледат един в друг след като толкова години са били заслепени от представата за себе си и идеята за личностно самоусъвършенстване?“

Немислим е животът ни без театър. И е прекрасно, че той ни се връща с този толкова ценен, толкова истински и толкова искрен спектакъл.

Представлението ще се проведе при спазване на всички мерки за безопасност!

Билети може да закупите от касата на Театър „София“. Тя отваря днес (13-и май) с обичайното си работно време. В дни, в които има представление, касата ще работи до началото на представлението (20:30 ч.).
Ако имате билети за отменени представления през март и април – можете да дойдете и да си получите парите обратно или да ги презаверите за спектакъл на открито.
Касата на ъгъла на ул. Г.С. Раковски и ул. Славянска засега остава затворена.

От името на целия ни екип пожелавам успех в този „нов сезон“ за театъра! Сигурна съм, че пътят ще бъде интересен, любопитен и труден, но ползотворен за всички творци!

Творчески екип:
автор: Агнешка Ошецка
музика: Мачей Малецки
режисьор: Ана Батева
сценография: Мартина Варийска
аранжимент: Стефан Здравески

Участват:

Симона Халачева, Юлиян Рачков