Театър ВЕСЕЛ с номинация на Международен фестивал в Полша

0
0

След като през април, тази година, кукленият театър ВЕСЕЛ ни очарова, представяйки “Не се предавай” в Палермо, беше време забележителният спектакъл да възхити и зрителите в друга страна – този път Полша. Търновският театър беше избран от комисията на фестивала “AnimArt World Puppet Carnival” да представи България на световния куклен форум.

Той взе участие с интерактивния спектакъл “Не се предавай” или “Don’t give up”, представен на английски език. С тази постановка през 2015г. театър ВЕСЕЛ спечели и награда за най-добър детски спектакъл на о.Борнео, Малайзия.

teatyr-veselНа полска сцена представлението протече при пълен салон със забележителното участие на десетокласниците от Първа гимназия „Николай Коперник“ – град Лодз.

Музикалните и куклените етюди в изпълнение на Веселин Василев и зрителите очароваха публиката, а посланието на спектакъла, че изкуството е вдъхновение достигна до всички. За емоционалния моноспектакъл Веселин Василев получи номинация за най-добър актьор.

Световният куклен фестивал събра актьори от шест континента в един от най-театралните градове на Полша. Театри от Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка, Австралия представиха постановки за деца и възрастни. Валдемар Волански, режисьор, писател и директор на Театър „Арлекин“ в град Лодз, беше домакин на поредното издание на „AnimArt World Puppet Carnival“. Фестивалът включваше и филмови и видеопродукции, сплотени под знака на кукленото изкуство.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here