Театър ВЕСЕЛ представи „Не се предавай“ на сицилианска сцена

1
0

Търновският куклен театър ВЕСЕЛ представи най-новия вариант на спектакъла „Не се предавай“ на сицилианска сцена в италианския град Палермо. Постановката беше представена по проекта на V.I.S.I.ON, който създава учебен метод за „себеосъзнаване и възприемане на заобикалящата среда“ за деца с увредено зрение. Целта е чрез театрални техники да се насърчават индивидуалните умения на децата и младежите и да се развива тяхната  физическа и вербална увереност.

3

Проекта V.I.S.I.ON е подкрепен от Европейската Комисия в рамките на програма Erasmus+, КД2 „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики”.  Той сплотява партньорски организации от България, Великобритания, Италия, Люксембург и Белгия.

Темите, които обединявах общата работа – „Медуза“, „Архимед“, „Етна“, „Орландо“ и „Персефона“ бяха представени в последния ден на събитието.

В спектакъла на Театър ВЕСЕЛ бяха представени и откъси от бъдеща сценична изява , чиято постановка е дело на Веселин Василев – директор на Търновския куклен театър, по текстове на Маргарита Маринова.

Comments are closed.