Театър „Възраждане“ с награда за популяризирането творчеството на Маестро Димитър Вълчев

0
0

Носител на тазгодишната награда за популяризирането на творчеството на Маестро Димитър Вълчев е театър „Възраждане”. Церемонията по награждаването ще се състои в камерната зала на общинския театър на 3 октомври от 12:30 ч, а наградата ще бъде връчена от проф. Лили Вълчева, президент на фондация „Маестро Димитър Вълчев”.

_MG_0822Поводът е отбелязването на 20-годишния юбилей на детската постановка „Котаракът с чизми”, чиято музика е дело на именития български композитор. Публиката ще има възможност да се срещне и с режисьора на спектакъла Елена Баева на същия ден от 11:00 ч и преди награждаването от 12:30 ч на сцената на театъра. Пресъздаването на историята ще бъде в ръцете на артистите Роберт Янакиев, Йордан Ботев, Анатоли Лазаров, Филипа Балдева и Лиляна Шомова.

Фондацията „Маестро Димитър Вълчев” е учредена през 1998 г., три години след кончината на големия български музикант и цели да насърчи родните композитори да създават оригинална музика към сценични произведения без ограничение на жанровете и видовете продукция. Другата важна цел, която си е поставила, е и популяризирането и разпространението на творчеството на композитора Димитър Вълчев чрез различни форми.

Билети за постановките от програмата на театър „Възраждане” може да закупите от касата на пл. „Славейков” 4.