Театър “Възраждане” с награда за популяризирането творчеството на Маестро Димитър Вълчев

0
0

Носител на тазгодишната награда за популяризирането на творчеството на Маестро Димитър Вълчев е театър „Възраждане”. Церемонията по награждаването ще се състои в камерната зала на общинския театър на 3 октомври от 12:30 ч, а наградата ще бъде връчена от проф. Лили Вълчева, президент на фондация „Маестро Димитър Вълчев”.

_MG_0822Поводът е отбелязването на 20-годишния юбилей на детската постановка „Котаракът с чизми”, чиято музика е дело на именития български композитор. Публиката ще има възможност да се срещне и с режисьора на спектакъла Елена Баева на същия ден от 11:00 ч и преди награждаването от 12:30 ч на сцената на театъра. Пресъздаването на историята ще бъде в ръцете на артистите Роберт Янакиев, Йордан Ботев, Анатоли Лазаров, Филипа Балдева и Лиляна Шомова.

Фондацията „Маестро Димитър Вълчев” е учредена през 1998 г., три години след кончината на големия български музикант и цели да насърчи родните композитори да създават оригинална музика към сценични произведения без ограничение на жанровете и видовете продукция. Другата важна цел, която си е поставила, е и популяризирането и разпространението на творчеството на композитора Димитър Вълчев чрез различни форми.

Билети за постановките от програмата на театър „Възраждане” може да закупите от касата на пл. „Славейков” 4.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here