Театър-лаборатория „Алма Алтер“ се завърнаха с награда от Московския Международен Театрален Фестивал на Университетските Театри

0
0

От 20 до 24 август се проведе VI Московски Международен Театрален Фестивал на Университетските Театри, който бе част от програмата на XII Световен конгрес на Университетските театри.

На официална церемония в последния ден на фестивала спектакълът на театър-лаборатория „Алма Алтер“ – „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“ получи Наградата за Алтернативна класика.

DSC_0036

Световният конгрес на театъра се организира веднъж на няколко години в различни държави-членки на Международната организация на университетските театри. Това е най-големият форум от подобен мащаб, който изследва, както на теория, така и на практика съвременните театрални търсения. Наградата за Алтернативна класика е емблематична за фестивала, тъй като съчетава в себе си високите образци на класическата драматургия и необходимостта от тяхната интерпретация в новия световен контекст.

Спектакълът „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“ е част от програмата на театър-лаборатория „Алма Алтер“ – „Шекспир, съвременен и жесток“, заедно със спектаклите „Хамлет или три момчета и едно момиче“, „Аз, Лейди Макбет“, „Ричард, кой Ричард“, „Дон Кихот срещу Хамлет“, „Бурята“ и „Време е за Лир“. През 2012 година „Хамлет или три момчета и едно момиче“ също беше награден на IX Световен конгрес на Университетските театри с Наградата на критиката.

DSC_0096

Английската версия на спектакъла можете да гледате на 30 септември от 19:30 в театър-лаборатория „Алма Алтер”. ВХОД: СВОБОДЕН

А за любопитните ето и документалния филм за спектакъла:

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here