Театър „Българска армия“ връчи наградите „МаксиМ“ за актьорски постижения

0
0

Само преди дни Театър „Българска армия” връчи традиционните награди „МаксиМ” за постижения в театралното изкуство за 23-ти път. Церемонията се проведе на 28 март, а в надпреварата за призове се включиха всички актьори, участващи в постановките, реализирани на сцената на театъра през изминалия сезон.

Годишните награди „МаксиМ” се връчват от 1993г. по инициатива на театралната трупа и несъмнено създават колегиалност, съпричастност и ползотворно съратничество. Това е единствената по рода си награда, в която един театър се съобразява само със своя вкус, със своите зрители и отдава заслужено признание на колегите си за постижения през театралния сезон.

Антоанета Добрева – Нети грабна награда в категория Водеща женска роля за ролята си на Раиса Гурмижска в „Стреляйте по артиста”.

Антоанета Добрева - Нети

В категория Водеща мъжка роля пък отличието бе присъдено на Милен Миланов за ролята му на АА в „Емигранти“.

За ролята си на Мария в „Йерма” награда получи Гергана Данданова в категорията за Поддържаща женска роля.

Гергана Данданова

Последният отличен е Иван Радоев в категорията Поддържаща мъжка роля, където се преобразява в Стефан Драгоданоглу в „Полите на Витоша”

Иван Радоев

В надпреварата за награди се включиха актьори от постановките:

  • „Йерма“ режисиран от Диана Добрева
  • “Откраднати разкази“ с режисьор Красимир Спасов
  • „В полите на Витоша“, чийто режисьор е Красимир Спасов
  • „Емигранти“ – режисиран от Диана Добрева
  • „Стреляйте по артиста“ с режисьор Николай Ламбрев – Михайловски

Театър „Българска армия“ присъжда и наградата „Златен чук“, която е за Майсторско техническо изпълнение и всеотдайност в работата на техническия състав на театъра.  Носител на наградата „Златен чук” тази година е Калин Тодоров, служба Художествено осветление.

Партньор на наградите “МаксиМ” и “Златен чук” е Алианц България – повече от 20 години застраховател на Театър “Българска армия”. Те се осъществяват и с любезното съдействие на г-н Любомир Гибински и партньорите от „Виваком“.