Театър „Българска армия“ отбелязва юбилея на актрисата Елена Райнова

0
0

Актриса с главно А – така бихме могли да опишем Елена Райнова. На 27 октомври Театър „Българска армия“ отбелязва нейния юбилей с представлението „Последни поръчки“. По случай празника спектакълът се измества от камерното пространство на клуб „Максим“ и оживява на голямата сцена на театъра.

Елена Райнова е посветила близо 50 години от живота си на българския театър. Била е Лора Каравелова в „Между два изстрела“ и Албена в едноименната Йовкова пиеса. През тъмните ѝ очи са гледали Катерина от „Укротяване на опърничевата“, Адела от „Домът на Бернарда Алба“, Лейди Милфорд от „Коварство и любов“ и още десетки забележителни персонажи от родната и световна драматургия. Сред знаковите ѝ участия в киното се открояват, но не изчерпват, заглавията „Момчето си отива“, „Няма нищо по-хубаво от лошото време“, „Бялата стая“.

Спектакълът, който ще се играе в чест на юбилея, е английската черна комедия „Последни поръчки“. Постановката може да се похвали със завиден сценичен живот – 10 сезона и над 100 представления, изиграни пред пълна зала. В него участват още актьорите Йоана Буковска, Меглена Караламбова, Радосвета Василева, Милен Миланов, Мирослав Косев, Мирослав Пашов.

„Хуморът е най-добрият начин да разгледаш един проблем без да потънеш в него“, казва режисьорът Надя Асенова за постановката. Ние се съгласяваме безапелацинно с това и се подготвяме за 27 октомври, когато ще уважим една от значимите фигури на българската театрална сцена.

Кратък блиц с Елена Райнова можете да намерите тук. Ревюто ни за „Последни поръчки“ пък е на този линк.