Татяна Лолова: „Свикнала съм да давам. А когато даваш – не остаряваш“

0
0

Актрисата Татяна Лолова, родена на 10 феврари 1934 г., е емблематична фигура за киното и театъра у нас, с множество награди и фенове. Преди броени дни тя представи седмото допълнено издание на автобиографичната си книга „1/2 живот“. Днес празнува рожден ден и екипът ни й пожелава още много вълнуващи емоции на сцената както за нея, така и за зрителите.

Вижте частица от нейните преживявания в рубриката ни „В кавички“:

Защо 1/2 живот? 1/2, защото не успях да вместя толкова съкровени мисли и обичани хора. Хора, които са се мъчили да ме правят актриса и човек, които са ми давали от времето си, от нежността си, от знанията си. 1/2, защото всичко, което имам в мен, е придобито с много нямане.

Обожавам сочните роли. Цяла бака да имам от тях, пак няма да им се наситя. Че на кого му омръзва да играе?

Играла съм ролята на майка още като 18-годишна студентка. Нищо не ми пречи на тази възраст да изиграя много по-младежка роля. Не ми се иска да се ограничавам в собствената си възраст и във възрастта на героините. ( в-к „Дума“)

Колкото и да ме огорчават критиците, няма да ме сломят. Колкото и да ме хвалят, няма да им повярвам. По-страшно е да те премълчават.

Приемам, че всички хора ми мислят доброто. Така никога не се стеснявам от тях.

Не мога да си представя как живеят артистите, но аз не мога да си представя и голяма част от българския народ как живее, защото парите са отвратителни, особено когато ги нямаш.

  Ако много отдалече видя някой намръщен си викам: „А, не. Не съм добре с очите.“