Татяна Лолова е носителят на „Златната липа“ за цялостен принос в киното

0
0

Страхотната актриса Татяна Лолова е наградена със статуетката „Златната липа“ за цялостен принос в киното. Статуетката беше връчена на официалното откриване на четвъртото издание на Фестивала за ново европейско кино „Златната липа“`2016 в Държавна опера Стара Загора. Освен това Лолова стана носител на званието „Почетен гражданин на Стара Загора“.

„Ще ви дам един съвет – помнете своите големи актьори и ги обичайте, докато са живи – те заслужават това. Защото виждате, колко много от тези големи актьори, с които съм играла, вече са на небето.“, каза Татяна Лолова по време на церемонията (цитат Darik news)

Откриването започна с шествие от центъра на града до сградата на Операта и червен килим, по който минаха знакови артисти от българското кино – Параскева Джукелова, Симеон Лютаков, Мария Статулова, Васил Михайлов, Любен Чаталов, Велин Величков, режисьорите Станимир Трифонов, Костадин Бонев и много други, а церемонията по откриването на „Златната липа“ беше водена от актьора Бойко Кръстанов.

Фестивалът започна с прожекция на полския игрален филм „Варшава през нощта“, който беше представен лично от неговия режисьор Наталия Коринцка-Груз.

По традиция носителят на наградата за цялостен принос засажда своя липова фиданка в Алеята на липите, до сградата на операта и открива своята звезда на славата.

Снимки: Филмов фестивал „Златната липа“