Татяна Лолова е носителят на ИКАР 2021 за Изключителен принос към театъра

0
0

Управителният съвет на Съюза на артистите гласува отличието на една от най-обичаните български актриси още в началото на месец февруари. Наградата трябваше да бъде обявена заедно с номинациите във всички категории на 27 март, събота от 10 ч., по време на официалната пресконференция. Заради трагичната вест, която помрачи всички българи, почетното отличие ще бъде връчено посмъртно.

По традиция престижните отличия в областта на сценичните изкуства се присъждат от 1974 година в деня на театъра, но за втора година връчването на наградите ще бъде отложено и то няма да се осъществи на 27-ми март, поради създалата се епидемична обстановка.

Всички номинирани представления ще бъдат програмирани в рамките на ХVІІ-тото издание на Софийския театрален салон, който е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2021 г., както и от Националния културен календар. Официалната церемония по връчването на наградите е планирана за 11 май и ще се проведе по традиция в Народния театър „Иван Вазов“. Както всяка година и тази церемонията ще се излъчва от Българската национална телевизия.