Танцовата компания Стрийм Денс обявява кастинг за безплатен 3-месечен тренинг по съвременен танц

0
0

Кастингът за избор на участници в безплатния 3-месечен тренинг ще се проведе в 2 дни – на 28.02 от 19:10 до 21:30ч. и на 02.03 от 12:00 до 14:30ч. Мястото за провеждане е Stream Dance Center – гр. София, пл. Македония 1 – в сградата на КНСБ. Могат да се включат всички желаещи, независимо от това дали имат опит или не в областта на съвременния танц и пърформанс. Препоръчителната възраст е 14-55 години.

„Linkage – платформа за съвременен танц“ е проект на танцова компания СТРИЙМ ДЕНС.  Целта на „Linkage” – нова платформа за изява на млади изпълнители, дебютанти и обучаващи се, е да покрие две от най-малко развитите звена в съвременния танц в София. От една страна да осигури безплатно обучение от опитни професионалисти за млади дебютанти и полупрофесионалисти, а от друга – да преоткрие градското пространство със сайт-спесифик пърформанси, в които резултатът от съвместната работа да стане видим. Хореографите Валери Миленков и Филип Миланов специално ще работят активно за подготовката на финален спектакъл, с който да завърши проекта.

Кастинг за съвременни танцьори

Желаещите трябва да се запишат в една от предложените дати и да изпратят кратък текст, съдържащ: три имена, възраст, телефон за връзка, избрана дата за явяване на кастинга и в свободен текст дали имат опит в областта на танца. Това може да се случи на следния имейл адрес: [email protected]

"Linkage - платформа за съвременен танц"

Срок за записване: 27.02.2019 – 19:00 часа

Графикът на тренингите и уъркшопите ще се изготви съвместно с избраните участници, спрямо графикът предложен от преподавателите в проекта.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Програмa „Култура“ на Столична община и Фонд „Култура“ към Министерство на културата.

* „LINKAGE“ е съвременна танцова платформа, която съчетава обучения от професионалисти от България и Европа с пърформанси и лекции на открито в ядрото и периферията на столицата. Целта е да се обогати и разнообрази културният живот в откритите градски пространства, да се привлекат нови публики за съвременния танц, да се проведе обучителна програма, насочена към дебютанти и полупрофесионалисти в тази сфера, за повишаване на интереса към съвременното изкуство. След успешното приключване на проекта през 2018 г., „Linkage“ ще се проведе за втори път в периода март-юни 2019 г. Проектът включва обучения и уъркшопи по съвременен танц, както и танцови пърформанси на открито в гр. София.